De belangrijkste update voor 2020 bij de Ford Fiesta is de introductie van een vernieuwde 1.0 EcoBoost benzinemotor.
De belangrijkste update voor 2020 bij de Ford Fiesta is de introductie van een vernieuwde 1.0 EcoBoost benzinemotor. (Foto: aangeleverd)

Update Ford Fiesta voor 2020

De Ford Fiesta gaat 2020 in met een aantal belangrijke vernieuwingen, zoals een vernieuwde motor, drie nieuwe uitvoeringen, over de gehele linie een rijkere uitrusting en een aantal nieuwe features.

De belangrijkste wijziging komen we tegen bij de vernieuwde 70 kW/95 pk sterke 1.0-liter EcoBoost benzinemotor, die de 63 kW/85 pk 1.1-liter en de 1.0 EcoBoost met 74 kW/100 pk vervangt. Zo is de cilinderkop omgedraaid, zodat de uitlaat nu aan de achterzijde van de motor zit. Daardoor worden het partikelfilter en de katalysator sneller opgewarmd.

Ook nieuw zijn de hogere injectiedruk, cilinderuitschakeling bij lagere belasting en verlaging van de interne wrijving. Gevolg: een lagere uitstoot en een lager verbruik. Nieuw in het aanbod is de Fiesta Connected, die gepositioneerd is tussen de Trend en de Titanium. Deze is onder meer voorzien van SYNC 3 met 8-inch touchscreen en Apple Carplay en Android Auto, het FordPass connect modem, DAB+ radio, elektrisch bedienbare ramen rondom, airconditioning en cruise control en Adaptive Speed Limiting Device (ASLD). Leverbaar vanaf 18.545 euro. Daarnaast krijgen bijna alle versies een rijkere standaarduitrusting.

Of dat nog niet genoeg is, wordt de adaptieve cruise control (ACC) intelligent en is nu voorzien van verkeersbordherkenning. De automaat met ACC krijgt nu ook Stop&Go, handig in de file. Ook is het SYNC 3 infotainmentsysteem aangepast. Het is intuïtiever in bediening, de graphics zijn vernieuwd en er is een extra makkelijke Smart Search voor het telefoonboek en de mediabibliotheek.De vernieuwde Ford Fiesta arriveert begin 2020 bij de Nederlandse Ford-dealers en is leverbaar vanaf 17.250 euro.