De zaal wordt anders en gezellig ingericht.
De zaal wordt anders en gezellig ingericht. (Foto: Aangeleverd)

De KunstGreep heropent in september

OOSTZAAN - Iedereen heeft er lang op moeten wachten, maar er is goed nieuws: theater De KunstGreep gaat open in september. In een aangepaste setting en met minder bezoekers dan gebruikelijk.

De tribune in de theaterzaal wordt ingeklapt en vervangen door stoelen, tafeltjes en verdere decoratie, om toch een bijzondere en intieme theaterbeleving te creëren. Tijdens het gehele theaterbezoek wordt rekening gehouden met de anderhalvemeterregel. Omdat er maar tachtig bezoekers per voorstelling ontvangen kunnen worden, wordt een aantal voorstellingen twee keer gespeeld, een vroege en een late editie. In dat geval kunnen er dus honderdzestig kaarten per avond verkocht worden.

In verband met de maatregelen rondom de coronacrisis zijn de voorstellingen die tussen maart 2020 en juli 2020 gespeeld zouden worden, uitgesteld. De voorstelling van De Bonte Hond is geannuleerd. De vervangende data voor de andere voorstellingen zijn inmiddels bekend: Percossa: zaterdag 13 maart 2021, Arnout van den Bossche: vrijdag 7 mei 2021, Veldhuis & Kemper: vrijdag 3 september 2021.

Vooraf reserveren

In verband met de Corona-richtlijnen is het alleen mogelijk om van te voren te reserveren, door kaarten te bestellen via tickets@theaterdekunstgreep.nl of te bellen naar 075 202 79 66. De kaartverkoop bij het Wapen van Oostzaan komt tijdelijk te vervallen. Zodra het weer kan, wordt dit kaartverkooppunt in ere hersteld. Per voorstelling zijn tachtig kaarten verkrijgbaar, dus wacht niet te lang met kaarten kopen.

Bij de meeste voorstellingen zal de zaal er anders uitzien. In plaats van de tribune, wordt de zaal gezellig met tafeltjes en stoelen ingericht. En met de bloemen die Bloemisterij Van de Pol ter beschikking stelt. De medewerkers van De KunstGreep begeleiden de bezoeker naar de stoelen. De bezoekers zitten met z’n tweeën naast elkaar. Gezelschappen met meerdere personen zitten naast elkaar, met anderhalve meter tussen de setjes stoelen. Zijn er gezondheidsklachten die COVID-19 gerelateerd kunnen zijn, volg dan de richtlijnen van het RIVM en blijf thuis.

Er wordt er gewerkt met tijdsloten. Op die manier is het zeker dat niet iedereen tegelijk bij het theater aankomt. In het theater geldt eenrichtingsverkeer. Dit is duidelijk aangegeven. Iedereen dient zich aan deze aangegeven routes te houden. Kaartcontrole zal plaatsvinden met inachtneming van de anderhalve meter. Er zullen geen garderobes beschikbaar zijn. De bezoeker wordt verzocht de jas mee naar binnen te nemen en deze bij voorkeur onder de stoel te leggen. Hiervoor zijn bakken beschikbaar, zodat de jas schoon blijft. Voor aanvang kan de bezoeker een drankje (inbegrepen in de ticketprijs) ophalen bij de bar. De drankjes mogen mee de zaal in.