Iedereen die heeft meegeholpen hartelijk bedankt.
Iedereen die heeft meegeholpen hartelijk bedankt. (Cartoon: Arend van Dam)

Volière wijkpark weer als nieuw

LANDSMEER - Zaterdag 15 augustus heeft een tiental buurtbewoners van Drakenstein en Nijenrode de volière in het wijkpark weer de jaarlijkse opknap- en schoonmaakbeurt gegeven. Met de buurtkinderen erbij kwam het totaal aantal helpers ver boven de twintig uit.

Gelukkig viel de warmte mee en er kon geheel volgens de COVID-19 maatregelen goed worden samengewerkt. Het oude, verweerde gaas werd vervangen, vervuild zand ging eruit en nieuw zand erin. De inrichting is vernieuwd, alle hokken en nestkastjes zijn weer schoon en de vogels hebben mooie nieuwe zitstokken. Het staalwerk werd weer glanzend zwart geschilderd.

Een van de buurtbewoners die al jaren de volière en de dieren verzorgt is Mandy van Raam. Met haar kennis als docente biologie houdt zij alle dieren ook qua gezondheid en welzijn goed in de gaten. Om dat verantwoord te blijven doen, ook door alle andere verzorgers, heeft Mandy een praktisch boekwerkje samengesteld waarin het verzorgen van de dieren en hun benodigd voedsel beschreven staat. Bovendien is daarin te lezen wat er nu allemaal loopt en vliegt in die volière.

Wethouder Mandy Elfferich heeft als vertegenwoordiger van de gemeente Landsmeer, die officieel eigenaar is van de volière van de dieren, het boekwerkje in ontvangst genomen. Zij sprak haar waardering uit voor de jarenlange inzet van de buurtbewoners. Een prachtig en krachtig voorbeeld van buurtparticipatie.