Sint met zijn gevolg op bezoek bij SC Hercules.
Sint met zijn gevolg op bezoek bij SC Hercules. (Foto: aangeleverd)

SC Hercules viert Sinterklaas in coronatijd

ZAANDAM - Woensdagmiddag traint de minigroep van SC Hercules Zaandam, met velden aan het Kuilpad, met zo’n dertig kinderen in de leeftijd van drie tot zes jaar. Traditioneel komt de goedheiligman als hij in het land is altijd dan een kijkje nemen. Maar nu ging het iets anders om in deze coronatijd Sinterklaas te ontvangen.

"Normaal werd het bezoek altijd gehouden in de sporthal en later in de kantine met alle ouders erbij", vertelt onze speciale verslaggever 'ome Toon'. "Maar nu mogen er geen ouders op het complex. Maar de kinderen horen wel wat te krijgen van de Sint. Dan deden we de Sintviering op het veld. Met allerlei voetbalspelletjes. Toen de trainers kwamen, wisten ze niet wat ze zagen. Want ze wisten, net als de kinderen en ouders, niet wat er ging gebeuren."

Spelletjes

Ome Toon vertelde dat ze nu steeds op zaterdag onderlinge wedstrijdjes spelen, maar nu spelletjes gingen doen. Iedereen ging enthousiast aan de gang met gaten bord, dobbelsteen schieten, tennisbal in de schoorsteen mikken en een ING-gatendoek. Iedereen keek verrast toen om 15.00 uur Sinterklaas met de 'HypoPiet' en twee hulp Pieten het veld op kwamen. De spelletjes werden gelijk vergeten. Iedereen was onder de indruk van de goedheiligman.

Het 'rode boek

Over alle kinderen en de trainers had de Sint wat in het rode boek staan. Hij had ook voor iedereen een bal en chocoladeletter meegenomen. Na het officiële gedeelte gingen de kinderen nog schieten op de HypoPiet en met de andere Pieten en de Sint op de foto. Ondertussen waren de ouders bij de poort gearriveerd om hun kinderen weer op te halen.

Altijd een feestje op het veld.
De kinderen genoten.