Met jazzy klanken de decembermaand door.
Met jazzy klanken de decembermaand door. (Foto: aangeleverd)

Vier december met jazz in Zaantheater

ZAANDAM - Het Zaantheater presenteert vrijdag 11 december twee concerten van toporkesten uit de Zaanse jazz-scene. De Zaanse bands die optreden staan bekend om hun optredens tijdens het Royal Jazz Festival, het jaarlijkse jazz festival op Koningsdag in het Zaantheater. Ondanks dat de 47ste editie van het Royal Jazz Festival komend jaar niet door kan gaan wegens corona biedt het Zaantheater toch een podium voor de Zaanse muzikanten.

The QuintEd staat bekend om haar stevig swingende be-bop stukken, afgewisseld met mooie ballads, die elk publiek enthousiast krijgt. De bandleden spelen vooral met elkaar vanwege de energie en de fun. Dat brengen ze ook op het publiek over. In dit concert worden onder andere drie stukken van Dave Brubeck gebracht met bijzondere maatsoorten. Ook begeleiden ze zangeres Rita Gemerts in een paar kenmerkende stukken. Met Bram Vredenbregt, Arjan de Bood, Peter Adrichem, Ed Botterweg en Rita Gemerts.

Swingen

Jazzterday speelt bekende popsongs in een jazzy jasje, waarbij zangeres Rita Gemerts een hoofdrol speelt. Swingen gegarandeerd met songs van onder andere James Taylor, Jamie Cullum, Sting, Ray Charles, Randy Crawford en Stevie Wonder. De vaste band onder leiding van gitarist René Nijenhuis bestaat verder uit de ervaren muzikanten Rieks Schreuder op bas, Jeroen de Ruijter op keyboard en Ed Botterweg op drums.

Amateurkunst

Deze avond is onderdeel van Amateurkunst NU waar Fluxus en het Zaantheater de komende twee maanden acht boeiende voorstellingen presenteren waarin amateurkunstenaars de kans krijgen zichzelf te laten zien in deze gekke tijden. Op de agenda staan de toneelvoorstellingen ‘Zes mannen', ‘Samen alleen', ‘Daar Gaat Ze', ‘Rainbow' en ‘Tijdelijk Abnormaal'. Zie ook www.zaantheater.nl


Swingen in het Zaantheater.