Premièreweek bij De Fabriek

ZAANDAM - In Filmtheater De Fabriek. Jan Sijbrandsteeg, gaat donderdag 3 december een nieuwe premièreweek van start met vier landelijke premières, twee voorpremières en de laatste twee specials in het IDFA extended programma.

In première gaan: Rifkin's Festival, de nieuwe komedie van Woody Allen die hiervoor opnieuw in Europa neerstrijkt en zijn liefde voor film verkondigt. Notturno is de nieuwe documentaire van de Italiaanse Gianfranco Rossi die met eerdere documentaires de hoofdprijs van het filmfestival van Venetië (de Gouden Leeuw voor Sacro GRA) en van Berlijn (de Gouden Beer voor Fuocoammare) won.

Just 6.5 is een explosieve en spannende Iraanse politiethriller over het drugsgebruik in Iran. De meest succesvolle binnenlandse film in de Iraanse geschiedenis – buiten komedie’s om. En The Perfect Candidate. Dit is de nieuwe film van de eerste vrouwelijke regisseur uit Saoedi-Arabië die eerder ook filmhuishit Wajdja maakte.

Het nieuwe initiatief ter promotie van de Nederlandse film Kijk Ons komt vrijdag 4 december ook naar De Fabriek met de Griet Op de Beeck verfilming: Kom hier dat ik u kus. Nog een voorpremière deze week: Ammonite, met Kate Winslet als de beroemde paleontoloog Mary Anning en haar liefde voor Charlotte Murchison (een rol van Saoirse Ronan, Little Women). Nu al getipt voor meerdere Oscars. De laatste twee documentaires in de IDFA Extended reeks zijn Gunda over het idyllische boerenleven van dieren (zoals gefilmd door een vegetariër) en Silence of the Tides dat kijkers commentaarloos het waddengebied laat ervaren.

Zie verder de website www.de-fabriek.nl