Zaans zoekplaatje!
Zaans zoekplaatje! (Foto: aangeleverd)

Burgemeesters Zaanstad en Wormerland lezen voor bij boekpresentatie

(Vervolg van voorpagina)

ZAANDAM - "Ik heb heel veel geleerd tijdens het maken van de illustraties voor het boek. Het is een prachtige ervaring waar ik al met al een half jaar aan heb gewerkt.”

In de (h)eerlijke creatieve omgeving van het reclamebureau, gevestigd in de voormalige Verkadefabriek, maakte Mats de ene na de andere aansprekende illustratie. Speelse tekeningen waarin veel herkenbare zaken rond de hoofdpersoon Sjoerd tot uiting komen. Maar ook veel typisch Zaanse plekjes. Zo draagt kleine Sjoerd - net als grote Sjoerd - natuurlijk graag kleding met Schotse ruit. En speelt zijn groene Citroën Mehari een rol in het boek.

“De rode sokken, zijn beste vriend Hugo, de krabbels op de gele Post-it’s: het komt allemaal voorbij in het boek. Zaankanters zullen veel zaken herkennen, maar ook onze eigen familie en vrienden zijn terug te vinden in het zoekboek. Zo zou je zomaar een zanger uit Westzaan kunnen ontdekken die bekend staat om het dragen van een rood mutsje. Of een bekende rapper uit de Zaanstreek. Maar ook persoonlijke grapjes komen voorbij. Zoals mijn vriendin op de step. De ouders van Mats. Je kunt tevens een figuurtje vinden die één huisje van de Stapelstad (Monet) blauw schildert”, vult Barry aan. Kortom, genoeg lees- en zoekplezier.

Mats is erin geslaagd 48 schitterend geïllustreerde pagina’s te tekenen vol stoere bouwers met gravers, schuivers, vegers en tillers. Sjoerd en de Stapelstad is een bijzonder fraai en aansprekend voorleesboek voor kinderen in de leeftijd van twee tot en met acht jaar. Het boek heeft een groot formaat (28 bij 24 cm), harde kaft en ligt vanaf 11 december in de winkels. De prijs bedraagt 16,95 euro, het ISBN-nummer is 9789083107509.

Actie Voedselbank

Counter Creatives schenkt 120 exemplaren van het kinderboek aan de Voedselbank Zaanstreek. Het reclame- en designbureau hoopt zo dat het boek op deze manier ook terecht komt bij kinderen van wie de ouders minder te besteden hebben. Deze actie loopt tot 5 december 2020.

Tijdens een live-uitzending op 10 december van 18.00 tot en met 18.30 uur lezen de burgemeesters Jan Hamming van Zaanstad en Judith Michel-De Jong van Wormerland samen voor uit het Zaanse kinderboek. Ze doen dat vanuit het Inntel Hotel in Zaandam voor alle kinderen in de Zaanstreek.

Muziekdocent Iris Steiner van Toonzetters, makers van muzikaal lesmateriaal presenteert de uitzending. Die is deels interactief en live te volgen via een link op de website www.stapelstad.nl


De omslag van Sjoerd en de Stapelstad.