Afbeelding
"Natuurlijk is de HVZ hengelsportbeurs is ook gewoon ook een hele leuke meeting om collega vissers en vrienden te ontmoeten. (Foto: aangeleverd)

HVZ start seizoen met hengelsportbeurs

ZAANDAM - De HVZ houdt op 23 februari de jaarlijkse hengelsportbeurs om de vereniging onder de aandacht te brengen. Locatie is de sporthal Zaanstad Zuid aan de Weer 26 in Zaandam.

De hengelsportbeurs van de Hengelsport Vereniging Zaanstreek is er voor alle hengelsporters. Dus niet alleen voor de 4500 HVZ leden en maar voor iedereen die geïnteresseerd is in vissen met de hengel. De toegang gratis. Bezoekers hebben hier gelegenheid om tegen eerlijke prijzen hengelsportmaterialen te kopen of verkopen op ode ruilbeurs (ruilen voor geld). Zaanse en regionale hengelsportwinkeliers zijn aanwezig. Kijk voor de deelnemerslijst op www.hvznet.nl

De vereniging stelt: "Deze beurs is een mooie start om aan het begin van het hengelseizoen je viskoffer aan te vullen, overtollige spullen op te ruimen of kennis van het vissen met de hengel en de vissen op te doen." Er zijn demonstraties onderlijnen knopen, pimpen van de hengel, zelf maken van kunstaas, dobbers, hengelbouw en het binden van kunstvliegen. Uiteraard is het mogelijk HVZ lid te worden. Met een HVZ vergunning van Sportvisserij Nederland mag men in alle HVZ wateren en alle wateren in bijna heel Nederland vissen.

"Sportvissen is wat vergunning en contributie betreft zeer betaalbaar (35 euro per jaar). En het is een leuke gezonde rustgevende hobby in de buitenlucht. Je kunt je specialiseren in vissen op diverse soorten. Hierbij staat natuurlijk respect voor de vissen en de behandeling hiervan voorop."

Bij de HVZ commissies kan men kennis ophalen voor het (wedstrijd) vissen op karper, brasem, voorn, zeelt, snoek, baars, snoekbaars, meerval, alle zeevissen of het vissen met kunstaas en kunstvliegen. Voor de beurs kunnen sportvissers overbodige spullen inbrengen voor de ruilbeurs. Zie details op www.hvznet.nl. De beurs is geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding