Informatiemiddag over mantelzorg

KROMMENIE - KBO Seniorenbelang houdt op 19 februari, samen met de Sociaal Wijkteams, een informatiemiddag voor mensen die extra zorg en begeleiding bieden aan hun partner, familielid of goede vriend met een ernstige ziekte of beperking. De middag is van 14.00 tot 16.00 uur in Buurthuis De Pelikaan aan de Kervelstraat 185a in Krommenie.

Mantelzorg overkomt mensen. Bijvoorbeeld als de partner ernstig ziek wordt, de ouders ouderdomsklachten krijgen, je kind een ontwikkelingsstoornis heeft of een goede vriend een ongeluk krijgt met blijvend letsel tot gevolg. Vanzelfsprekend gaan familie en vrienden extra zorg of begeleiding bieden. Dit heet mantelzorg. De bijeenkomst gaat in op de vraag: 'Ik zorg voor mijn naaste, hoe blijft het goed gaan met mij?' Heb ik voldoende kennis? Hoe deel ik mijn zorgen? Hoe zorg ik goed voor mijzelf? Aan de hand van voorbeelden komen mogelijkheden ter sprake waar mensen misschien nog niet aan gedacht hebben of van weten. Ook zijn er organisaties aanwezig die mantelzorgers kunnen ondersteunen in de thuissituatie en is er foldermateriaal beschikbaar.

De inleiding wordt verzorgd door Anja Burger van Sociaal Wijkteam Assendelft/Westzaan. Ook aanwezig zijn haar collega's Mariëtte Klaren van SWT Krommenie en Nanette Rutgers van SWT Wormerveer. Het Sociaal Wijkteam is in Zaanstad dé ingang voor mantelzorgers. En verder zijn er de volgende organisaties: KBO-PCOB, SVK, Stichting Mantelzorgers Onder Elkaar, Kappa helpt, Evean Dagverzorging, Waterlands Welzijn, Landzijde.

De toegang is gratis, in de pauze is er gelegenheid om een drankje te kopen.