Afbeelding
(Stockfoto)

Vrijwilligersfeest naar voorjaar 2021

ZAANSTREEK - Door Zaankanters voor Elkaar is in samenspraak met de gemeente besloten om het jaarlijks Vrijwilligersfeest van dit jaar door te schuiven van 7 december 2020 naar juni 2021. De reden van dit uitstel zijn de coronamaatregelen die grote samenkomsten verhinderen.

Het door corona ingegeven uitstel, biedt de kans om het feest vanaf 2021 elk jaar in het (late) voorjaar te laten plaatsvinden. Dit sluit aan bij de wens van de vrijwilligers om het feest in dit seizoen te vieren.

Zaankanters voor Elkaar organiseert jaarlijks in opdracht van gemeente Zaanstad het Vrijwilligersfeest. Het feest vond traditiegetrouw altijd plaats rond de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december. Op deze feestavond worden de Zaanse vrijwilligers in het zonnetje gezet. Vrijwilligers geven aan dat het samenkomen met andere vrijwilligers de belangrijkste reden om het feest te bezoeken. Jaarlijks komen er 300 tot 400 vrijwilligers op het feest af. Wethouder Actief Burgerschap, Rita Noordzij “Het is heel jammer dat het niet door kan gaan, maar onze gezondheid staat natuurlijk voorop. Zaanstad is rijk aan vele vrijwilligers en zij verdienen het om in ’t zonnetje gezet te worden! Dat doen we dan dubbel en dwars in het voorjaar van 2021.”