Zo gaat de nieuwe woontoren van de Amandelbloesem eruit zien.
Zo gaat de nieuwe woontoren van de Amandelbloesem eruit zien. (Foto: aangeleverd)

Start bouw tweede woontoren Amandelbloesem

WORMERVEER - Recent werd het bord onthuld met daarop de artist-impression van de tweede woontoren Amandelbloesem in Wormerveer. Daarop staat hoe de nieuwe seniorenwoningen aan de Vinkenstraat eruit komen te zien. De Amandelbloesem is eigendom van woningcorporatie WormerWonen.

Voor de bouwvak was het bouwterrein er klaar voor. In augustus is bouwbedrijf Ooijevaar van start gegaan met de heiwerkzaamheden. De palen zijn trillingsarm in de grond gezet. Iedere voorbijganger kan nu zien hoe de nieuwe seniorenwoningen in Wormerveer er uit gaan zien.

Veel vraag

John van Nimwegen, directeur WormerWonen: “Met dit project, bestaande uit driekamerappartementen, met gezelligheid onder één dak met de activiteiten van de Bloesem en zorgvoorzieningen (en woonruimteverdeling) door De Zorgcirkel, geeft WormerWonen invulling aan de vraag naar geschikte zelfstandige ouderenhuisvesting. Bij de oplevering en toewijzing van de gerenoveerde toren in 2018 hebben we al gemerkt dat daar heel veel vraag naar is. Ik ben blij dat de bouw nu echt van start is gegaan en dat wijkmanager Monica Briefjes dit feit wilde markeren door de onthulling van het bouwbord. Helaas zonder publiek maar wel corona-proof. ”

44 extra woningen

De Amandelbloesem was tot 2015 een verzorgingstehuis. Na de sluiting heeft WormerWonen dit complex van collega-corporatie ZVH overgenomen en is begonnen met een grootscheepse renovatie. De woontoren op de hoek met de Lijsterstraat is omgebouwd tot een modern woongebouw met zelfstandige sociale huur-appartementen. Daarnaast bieden de vleugels van het gebouw ruimte aan appartementen verdeeld over de begane grond en eerste verdieping.

Ontwerp

Op de plek van de voormalige recreatieruimte ‘t Vinkenest bouwt Ooijevaar voor WormerWonen 44 nieuwe seniorenwoningen. Het ontwerp van deze tweede woontoren is van BBHD Architecten. Bij het tot stand komen van dit ontwerp waren naast WormerWonen en de gemeente ook bewoners, omwonenden en leden van de stichting Babel, Zaans Architectuur Platform, betrokken.

Oplevering

Naar verwachting worden de nieuwe woningen in 2022 opgeleverd.

De onthulling van het bouwbord.