'Vrede verbindt verschil'. Dat wil ook de Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek  in hun programma tot uiting brengen.
'Vrede verbindt verschil'. Dat wil ook de Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek in hun programma tot uiting brengen. (Foto: aangeleverd)

Film in De Ontmoeting in kader Vredesweek

ZAANSTAD - De Vredesweek, die nog tot en met zondag duurt, werd geopend met een ‘vredesvlog’ van burgemeester Jan Hamming. Onder het (landelijke) thema ‘Vrede verbindt verschil’ organiseert de Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek een aantal online activiteiten. De viering is te zien op www.samenbindendeprojecten.nl en www.facebook.com/samenbindendeprojecten.

Wat betekent vrede voor jou? En verbindt vrede verschil ook in Zaanstad? Op deze vraag reageren verschillende Zaankanters in korte filmpjes.

Burgemeester Hamming was de eerste vredesvlogger: “Dagelijks prijs ik me gelukkig dat ik in Nederland woon, een land waar we vrede hebben, waar we met respect met elkaar omgaan, waar democratie en vrijheid is. Waar natuurlijk grenzen zijn als het gaat om geweld en onderdrukking en meestal gaat dat goed. In Zaanstad leven we heel vredig samen met zo’n 140 nationaliteiten naast elkaar. Maar het gaat ook wel eens niet goed. Dat moeten we met elkaar bespreken.”

Film

Op vrijdag 25 september wordt er in De Ontmoeting, Parklaan 2 in Zaandijk, een filmavond gehouden waar de documentaire ‘Vergeet Mij Niet’ van Jan-Jaap Kuiper wordt vertoond. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden gewenst in verband met de coronamaatregelen. Dat kan bij ds. Mirjam Sloots, 06 - 31778282, email: mirjamsloots@planet.nl De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.