Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Gespreksmiddag corona en angst

KROMMENIE - De Doopsgezinde Gemeente Krommenie houdt op woensdag 29 september een bijeenkomst met als thema Bijbel in coronatijd.

'In het voorjaar zijn we opeens overvallen door een virus dat de hele wereld op z’n kop heeft gezet. We werden geconfronteerd met onze kwetsbaarheid: elke dag cijfers over aantallen nieuwe besmettingen, ‘frontberichten’, opgesloten zijn, eenzaamheid, (financiële) onzekerheid. Het gevoel van acute dreiging is misschien wat afgenomen, maar de onzekerheid blijft. Het virus is nog onder ons.' In de gespreksgroep wordt ingegaan op zaken als: wat heeft het deze periode met ons gedaan? Hoe gaat het nu en hoe gaat het verder? Naast de uitwisseling van persoonlijke ervaringen, worden er enkele teksten uit de bijbel gelezen.

Bij aanmelding krijgt de bezoeker een boekje met teksten thuisbezorgd. Deelnemers wordt gevraagd om een voorwerp mee te nemen naar de eerste bijeenkomst, aan de hand waarvan je iets kunt vertellen over jezelf. De lezing wordt gehouden in de Vermaning in Krommenie, Noorderhoofdstraat 46. Aanvang 14.00 uur. Kosten: 2,50 per keer voor koffie/thee en materiaalkosten. Maximaal aantal deelnemers: acht.

Meer informatie: Jannie Nijwening 06 - 49422430 of j.nijwening@doopsgezindzaanstreek.nl