Non-profitorganisaties en het Zaanse bedrijfsleven vinden elkaar met gesloten beurs.
Non-profitorganisaties en het Zaanse bedrijfsleven vinden elkaar met gesloten beurs. (Foto: Fred Wolf)

‘Zaanse Uitdaging helpt je echt verder’

ZAANDAM – “Inmiddels is de jaarlijkse Beursvloer echt een belangrijk Zaans event geworden sinds de start in 2014. Dat maakt de vorige editie duidelijk: 78 matches met een gekapitaliseerde waarde van 180.000 euro. Onze Beursvloer bezoeken helpt betrokken ondernemers en maatschappelijke organisaties echt verder”, stelt Bas Husslage, manager van de Zaanse Uitdaging.

De organisatie heeft in deze coronatijd lang en goed nagedacht of de Beursvloer wel doorgang kon vinden. Maar komt nu met een overtuigend ‘het gaat door!’ Op donderdagmiddag 8 oktober is de Bullekerk het decor voor de zevende Zaanse Beursvloer, editie 2020. Ook ligt een online noodplan klaar, als dat onverhoopt nodig is.

Bullekerk 8 oktober onderkomen voor Beursvloer Zaanse Uitdaging

“We organiseren de Beursvloer uiteraard in aangepaste vorm”, zegt Bas “En absoluut coronaveilig. Los van het feit dat de Bullekerk erg mooi is, is hij ook ruim. Zo kunnen we voldoende afstand van elkaar houden.“

Speciale opstelling

Dat is ook mogelijk dankzij een speciale carré-opstelling van tafels. De ondernemers staan op een vaste plek achter de tafels en de maatschappelijke initiatieven lopen daar aan de andere kant, met de klok mee, omheen.

Vraag en aanbod matchen

Even de opzet voor wie deze unieke Beursvloer nog nooit bezocht heeft: De Zaanse Uitdaging speelt een bemiddelende en verbindende rol tussen het Zaanse bedrijfsleven en maatschappelijke projecten (verenigingen, stichtingen, inwoners). Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan uitvoering van klussen of het bieden van ingangen bij bedrijven voor stageplaatsen. Maar bijvoorbeeld ook aan financiële of communicatieve adviezen. Alles is mogelijk. Tijdens de beurs kunnen non-profitorganisaties en het Zaanse bedrijfsleven elkaar direct en op laagdrempelige wijze vinden. Waarbij maatschappelijk betrokken ondernemers met gesloten beurs menskracht, materialen of kennis beschikbaar stellen.

Bas Husslage kende het Beursvloer-concept al jaren en dacht in 2014: ‘dit moeten we ook in de Zaanstreek gaan doen’.

(LEES VERDER OP PAGINA 3)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding