Beeld van vorige keer. Deze editie wordt coronaproof.
Beeld van vorige keer. Deze editie wordt coronaproof. (Foto: Fred Wolf)

“Op de Beursvloer ontstaat veel positieve energie"

(Vervolg voorpagina)

ZAANDAM - Het blijkt een succesnummer. Sindsdien zijn al ruim 500, zeer uiteenlopende matches gemaakt.

“Het gaat om hulp aan organisaties die met een dilemma of knelpunt zitten. In principe niet om het schilderen van de muur in de kantine. Dat is een klusje voor de vrijwilligers binnen een vereniging. Grijp op de Beursvloer dus vooral de kans om een specialist te vinden die kan helpen bij een financieel vraagstuk, zoals fondsenwerving. Of een communicatieplan waarmee je je doelgroep wél kunt bereiken. Het kan ook gaan om heel praktische vragen, zoals die van Oog aan de Zaan. Deze vereniging zet zich in voor mensen met een visuele beperking en moet de ruimte uit, waar ze één middag in de twee weken samenkomen. Nu zoeken ze een andere locatie.“

Positieve energie

“Het allerfijnste is te zien als maatschappelijk betrokken ondernemers echt knelpunten helpen oplossen, zodat de non-profit organisaties verder kunnen”, vertelt Bas enthousiast. “Op de Beursvloer ontstaat veel positieve energie, dat is erg leuk om te zien en beleven.”

Samen besluiten de ondernemer en de hulpvrager in een kort gesprek of het tot een match kan komen. De afspraken worden vastgelegd in een samenwerkingsformulier onder begeleiding van Zaannotarissen.

“Het is niet zo dat wij streng controleren of de matches daadwerkelijk worden uitgevoerd. We gaan er vanuit dat de partijen dit onderling regelen. Wel bellen we op een gegeven moment na of de hulpvraag al is gerealiseerd om dit te kunnen melden via onze website en social media.”

Drie thema-tafels

Om coronaveilig de Zaanse Uitdaging te kunnen bezoeken, wordt het publiek in groepen ontvangen. Er vindt twee keer één uur Beursvloer plaats met drie thema-tafels: materialen, kennis, menskracht.

De aanvang is 15.00 uur. Er zijn dan twee sessies van een uur. Van 15.00 tot 16.00 uur en van 16.30 tot 17.30 uur. Een paar dagen voor de Beursvloer is een lijst met alle vragen en al het aanbod beschikbaar.

Aanmelden

Vanwege corona is het wel noodzakelijk dat ondernemers en maatschappelijke initiatieven zich vooraf aanmelden. Dat kan via www.zaanseuitdaging.nl/beursvloer-2.

Meer informatie is ook verkrijgbaar bij Bas Husslage, 06 - 242 047 92 of e-mail: info@zaanseuitdaging.nl

Afbeelding