Het Baken; Huiskamer van Noord

NOORD - Het Baken in Tuindorp Nieuwendam in Amsterdam-Noord kan weer mensen ontvangen. Samen eten, samen lachen, een spelletje op zijn tijd en een goed gesprek met leeftijd- en buurtgenoten.

Ouderen kunnen weer terecht voor wat gezelligheid; sjoelen, kletsen, bingo, samen eten en meer


Dat is wat Het Baken te bieden heeft. Daarom noemen ze dat kleine, maar gezellige ontmoetingscentrum voor ouderen ook wel de 'Huiskamer van Noord'.

Sinds een paar weken kunnen zij de mensen weer ontvangen in ons pandje op de hoek van het Purmerplein en de Avenhornstraat. Tijdens de coronamaanden bezorgden ze maaltijden aan huis, maar nu kan er weer - op gepaste afstand van elkaar - worden gegeten. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag koken de vrijwilligers een driegangenmaaltijd voor 5,50 euro. Daarnaast biedt Het Baken gezamenlijke activiteiten, als bingo, klaverjassen en sjoelen, maar ook worden voorlichtingsmiddagen georganiseerd over onderwerpen die voor ouderen van belang zijn.


In Het Baken is plaats voor uitbreiding van het vrijwilligersteam. De kookploeg bestaat uit enkele enthousiaste dames en heren, die er alles aan doen om vier keer per week een smakelijk bord eten voor de bezoekers neer te zetten. Wilt u dat team komen versterken? Bel voor informatie met coördinator Wil de Mare: 020-6372714.