E-waste
E-waste (Foto: Adobestock.com)

Inzamelproject van elektronisch afval

NOORD - Van 7 september tot en met 2 oktober is er weer een E-waste Race in Amsterdam. 2 september vindt de kick-off les plaats bij groep 7/8 van basisschool het Vogelnest in Amsterdam-Noord en daarmee wordt de E-waste Race geopend.

In totaal nemen tien teams van tien basisscholen het tegen elkaar op om in vier weken tijd zoveel mogelijk klein elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, in te zamelen. De school die het meest inzamelt, wint een schoolreis voor de hele klas! Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk.


Wie in de buurt woont van een van de deelnemende scholen kan tussen 7 september en 2 oktober gemakkelijk en gratis elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit kan door het elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Denk bij elektronisch afval aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels of adapters. Hieronder vallen geen inktcartridges of batterijen. Wanneer men klein elektronisch afval apart inlevert, draagt men eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er meer grondstoffen hergebruikt worden. Als dank voor het online aanmelden ontvangt men kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals de sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot: BYOR.


De scholen die in Amsterdam meedoen zijn; het Vogelnest, Winford Bilingual, SBO de Driesprong, de Dongeschool, de Kleine Nicolaas, Pro Regeschool, OBS IJplein, Nellestein, Spring High Go en Dr. E. Boekmanschool. De E-waste Race Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam.