Piet Mondriaan inspireerde tot deze vogelhuisjes.
Piet Mondriaan inspireerde tot deze vogelhuisjes. (Foto: aangeleverd)

Krommenieër Schilderskring Kinderclub

KROMMENIE - Nu de schoolvakanties van start gaan sluit het voorseizoen van de Kinderclub van de Krommenieër Schilderskring KSK’80 definitief. Wat de 14 kinderen die deelnamen in de maanden voor de zomer hebben gemaakt, wordt doorgaans tijdens de voorjaarsexpositie van de KSK getoond. Die ging om bekende redenen echter niet door, maar staat in plaats daarvan op de website www.ksk’80.nl.

Een greep uit wat de Kinderclub maakte, waaronder een serie vogelhuisjes in Mondriaan stijl, wordt daaraan toegevoegd. Al heel wat jaren komt de KSK Kinderclub op woensdagmiddagen bijeen om onder leiding van docent Koen Hartland, zijn vrouw Bertha en assistente Gurie Roos, aan de slag te gaan. Er wordt vooral geschilderd en getekend, maar ook voor knutselwerk zijn de kinderen (8 tot 12 jaar) altijd te vinden.

Inspiratie

Het voorjaar inspireerde ze tot het bouwen van vogelhuisjes en om er een artistieke draai aan te geven werden die volgens de principes van Mondriaan uitgevoerd. Wie kinderen in genoemde leeftijd heeft kan ze voor het naseizoen (vanaf woensdag 9 september), aanmelden via de website.

Afbeelding