Het team van Cees Dekker.
Het team van Cees Dekker. (Foto: Ronald Goedheer)

‘Wie wil nou niet lagere maandlasten?

WORMERVEER – “Gelukkig mogen onze kantoren weer open en kunnen we onze klanten volgens de RIVM-richtlijnen ontvangen. Want hoe goed je ook online kunt communiceren, als het gaat om antwoorden over je financiële leven, kun je het beste samen om tafel voor een duidelijke uitleg. Door de coronacrisis, in combinatie met de lage rente en de trend naar verduurzaming, merken we dat er momenteel heel veel vragen zijn over hypotheken. Onze kracht is als team meedenken en oplossingen te bieden waarbij je wél je droomhuis kunt kopen. Of die nieuwe camper”, stelt Cees Dekker (54).

Kantoren Cees Dekker hypotheken en verzekeringen weer open

Een gesprek met de eigenaar van Cees Dekker hypotheken en verzekeringen, met een vestiging aan de Zaanweg in Wormerveer en een kantoor in Warmenhuizen, is een springplank naar financiële vrijheid. Hij reikt je slimme tips aan op een manier waarop je als gewone Zaankanter denkt ‘waarom ben ik er nou niet op gekomen?’ Ieder z’n vak zullen we maar zeggen.

10.000 euro nodig?

Tegelijk is Cees de nuchterheid zelve als hij glimlachend zegt “Als je onze adviezen niet opvolgt, prima hoor. Ik voel er niets van. Maar je doet jezelf tekort want er is vandaag de dag zoveel mogelijk. Wist je bijvoorbeeld dat je al 10.000 euro uit de overwaarde van je huis kunt vrijmaken waarbij je maar 35 euro per maand voor aflost?”

Voordeel

De man die al 23 jaar in deze branche werkt, zegt het met een zucht: “Te vaak wordt er over een gesprek met een hypotheekadviseur gezegd ‘Dan ben je bij de duvel te biecht! Het gaat me alleen maar geld kosten want ‘ze’ sturen me gelijk naar de notaris’. Ja, vaak is dat zo. Maar die kosten wegen op tegen het voordeel van bijvoorbeeld twintig jaar lang lagere maandlasten. We kunnen het daarom niet vaak genoeg zeggen: laat je goed voorlichten. ”

Hypotheek voor ‘duurhuurders’

Populair is geld vrijmaken uit de eigen woning om te verduurzamen met zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Aflossingsvrij lenen of 50.000 euro cash op je rekening om met een rente van 1,25% slechts 53 euro per maand extra te betalen. Of de mogelijkheid als ‘duurhuurder’ zonder vast contract toch een hypotheek te krijgen. In het interview met de geroutineerde adviseur komen in rap tempo allerlei mogelijkheden ter sprake.

“Ik maak ook deel uit van een denktank waarin we bewust tegen banken ‘aanschoppen’ om te zoeken naar andere mogelijkheden van financiering. Zo komen zaken ter sprake als een hypotheek voor huurders zonder vast contract. Mensen die wel jarenlang hebben bewezen een hoge huur te kunnen betalen, maar geen hypotheek krijgen. Een huis kopen blijft namelijk een goede optie.”

Waarom fiscus spekken?

Waarom de fiscus spekken als je het ouderlijk huis, waar vader en moeder gewoon blijven wonen, ook bij leven veilig kunt wegschenken aan de kinderen? Veel senioren willen hun kinderen alvast wat geld schenken, maar hoe doe je dat op de juiste manier?

Hypotheek op je 90e, waarom niet?

“Zo hebben we laatst de overwaarde benut van het huis van een 90-jaar jonge dame waardoor beide kinderen een ton konden krijgen om zelf net geld genoeg te hebben om hun droomwoning te kunnen kopen. Die vrouw kreeg op haar leeftijd gewoon een nieuwe hypotheek. En we hebben gelijk geregeld dat de kinderen later geen tienduizenden euro’s naar de belasting hoeven te brengen. Er kan zoveel meer, maar je moet wel de kansen zien. Onze rol is daarbij eerlijk te adviseren in een beschermende rol zodat er genoeg speelruimte overblijf in je financiële leven.”

RegioBank

Cees Dekker heeft een hecht team van adviseurs die al jarenlang het vertrouwde gezicht zijn. Naast hypotheken en verzekeringen is het kantoor RegioBank. “Bij ons krijg je gewoon iemand aan de lijn als je belt of je kunt kunt langskomen voor een vraag of om een rekening openen. Dat vinden we juist leuk. Vanwege de RIVM richtlijnen voorlopig alleen op afspraak.”

Meer informatie

Zie voor meer informatie: www.cees-dekker.nl of bel 075-6403949.