Sfeertje op het terras.
Sfeertje op het terras. (Foto: aangeleverd)

Michael van Zaane: ‘Gastvrijheid zit in ons bloed’

ZAANDAM – “Gastvrijheid zit bij onze familie in het bloed. Wij genieten zelf als we zien dat onze gasten ook genieten”, stelt Michael van Zaane. En daarvan is geen woord gelogen want de 36-jarige eigenaar van Het Tolhuys aan de Zaan, Westzijde 216 in Zaandam, is een telg uit de bekende Zaanse ondernemersfamilie Van Zaane. Als meer dan een halve eeuw sterk in tweewielers én horeca.

Het Tolhuys aan de Zaan: trouwen met alle voorzieningen op één locatie

Gastvrijheid met de hoofdletter G kreeg Michael in zijn genen mee van vader Martin die als perfecte gastheer jarenlang Het Tolhuys aan de Zaan runde. Wie heeft er niet een geslaagd feesten en/of partij bij hem gevierd? Hoe groot het gezelschap ook was, vaak wist Martin als je het jaar daarop weer kwam, nog precies wat je favoriete drankje was. Pure aandacht voor de gast.

“Ik heb acht jaar samen met mijn vader in de zaak gewerkt tot ik de zaak in december 2017 van mijn ouders overnam. Al helpt mijn vader af en toe nog mee, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan”, lacht Michael.

Met de komt van de nieuwe generatie werd Het Tolhuys gelijk onder handen genomen. De gezellige zaal met de vele sfeervolle accessoires is gebleven. Maar er kwam een chique, luxe zaal bij. Daarmee werd Het Tolhuys nog meer de perfecte locatie voor trouwerijen.

Fotoshoot met sloep

“We kunnen hier alles van A tot Z regelen voor een trouwpartij. Van officieel elkaar de ringen omschuiven bij de huwelijksgelofte tot het feest zelf vieren. En natuurlijk heerlijk eten en drinken. Dat kan bijvoorbeeld in buffetvorm en als walking diner. We kleden de zaal sfeervol aan precies naar wens van het bruidspaar. Tot en met de mogelijkheid om met onze eigen sloep de Zaan op te gaan voor exclusieve trouwfoto’s”, licht Michael toe.

In de grote zaal kunnen 150 gasten. Ook bestaat de mogelijkheid tot het laten bouwen van een luxe tent bij grotere gezelschappen waardoor er, met terras erbij, 300 gasten welkom zijn. Met Michael als eigenaar is de gast verzekerd van prima kwaliteit uit de keuken. Het Tolhuys aan de Zaan is ook al jarenlang hét juiste adres voor catering.

Twintig jaar kok

“Ik ben al twintig jaar kok. Door de corona hebben we sinds 8 april ons restaurant geopend. Gasten zijn in, een coronaveilige opstelling, van woensdag tot en met zondag van 15.30 tot circa 22.00 uur welkom voor goede, huisgemaakte gerechten. Daarmee spelen we tevens in op de vraag naar echt lekkere saté en spareribs.”        

De corona mag nu dan roet in het eten gooien voor evenementen met veel bezoekers, wie trouwplannen heeft doet er toch goed aan Michael alvast te contacten. “We hebben al boekingen voor over anderhalf jaar. Kom gewoon eens praten dan leggen we een datum als optie vast. Uiteraard is feest vieren bij ons coronaveilig.” Zie voor meer informatie www.tolhuysaandezaan.nl

Inclusief terras zijn er tot 300 gasten welkom bij Het Tolhuys aan de Zaan. Desgewenst wordt het geheel overkapt.
Het is ook goed toeven binnen in het restaurant.