Anna's huis is te vinden op de zorgboulevard bij het ZMC.
Anna's huis is te vinden op de zorgboulevard bij het ZMC. (Foto: Dirk Karten)

Corona zorgt voor financieel zware tijden bij Anna’s huis

ZAANDAM - Het Anna’s huis, Centrum voor Leven met kanker, Koningin Julianaplein 18 in Zaandam heeft het momenteel financieel zwaar. Donateurs zijn zeker nu van harte welkom.

Afgelasting sponsorlopen zorgen voor financiële strop bij opvanghuis

"Ook onze Zaanse samenleving is in de kern geraakt door het Corona Covid-19 virus. Bij het Anna’s huis, wat normaal gesproken een levendige ontmoetingsplaats is, is het een tijdlang een stuk stiller geweest. Nu de maatregelen beetje bij beetje versoepeld worden, blijven we alert en voorzichtig met elkaar. De activiteiten zijn onlangs weer van start gegaan waarbij we de 1,5 meter regel hanteren zolang het RIVM dat voorschrijft. Voor een inloophuis een enorme beperking, omdat deze regel een zeer ongewenst effect heeft op het hartelijke één op één menselijke contact dat we zo graag bieden. Maar de vrijwilligers staan weer klaar", aldus voorzitter Sylvia Dermout en organisatiecoördinator Juan Garcia.

Hulp hard nodig

Het team is blij dat er weer vrije inloop is. Achter de schermen wordt door het Anna’s huis team hard gewerkt om de noodzakelijke ondersteuning zoveel mogelijk door te laten gaan. "En we gaan dóór, omdat onze doelgroep, de mensen met kanker en hun naasten, dubbel getroffen worden en juist nu onze hulp hard nodig hebben bij de gevoelens van verdriet, angst en onzekerheid en bij praktische dagelijkse zaken."

Financieel grote klap

Financieel gezien is deze crisis voor Anna’s huis een grote klap. Naast de groep vaste donateurs zijn ze voor zestig procent afhankelijk van inkomsten uit bijdragen van particulieren, verenigingen en bedrijven die geld inzamelen tijdens evenementen en acties. Deze zoals [Z]aan de Wandel, de Samen Loop voor Hoop en diverse sporttoernooien zijn afgelast voor dit jaar waardoor er veel inkomsten worden misgelopen. Inkomsten die nodig zijn om mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden steun te bieden als zij dat nodig hebben.

"Zonder voldoende donaties dreigt dit weg te vallen en dat is heel erg voor onze gasten en een risico voor het voortbestaan van Anna’s huis. Daarom vragen we een donatie te doen."

Doneren

"Wij beseffen dat dit voor iedereen onzekere tijden zijn, maar als u het geld kunt missen dan zijn wij ontzettend geholpen met uw bijdrage. Dat kan op meerdere manieren: via www.levenmetkankerzaanstreek.nl/doneren/ of per banknummer: NL35 RABO 0317 2265 76 t.n.v. Anna’s huis Zaandam. Elke donatie - hoe klein of groot ook – helpt ons deze crisis te overleven."