Afbeelding
(Foto: Antal Guszlev)

Ondanks lockdown voetjes van de vloer

AMSTERDAM - Hoe hard de nieuwe, strenge maatregelen ook aankwamen, ze leiden toch weer tot creatieve oplossingen. Zo ook een discofeestje op afstand in je eigen huiskamer. "Met Distance Disco kunnen gebruikers een eigen online dansvloer creëren met een spelelement", legt initiatiefnemer Mark Meeuwenoord uit. "Want er is altijd één iemand anders die op hetzelfde liedje danst."

Discofeestje op afstand in je eigen huiskamer

Wie inlogt op het bedrijfsfeest of de algemeen toegankelijke feestjes op de site, staat oog in oog met tientallen feestelijk uitgedoste, dansende feestgangers. Slechts één van hen danst net als jij op de Bee Gees, die uit je computerspeakers schallen. Al swingend speur je de vloer rond, totdat je bij ‘staying aliiiive’ onmiskenbaar de beweging van je danspartner herkent. Je voert diens code in en scoort punten - op de tool, maar ook bij elkaar, omdat je even face-to-face je dans mag afmaken. "Dan ontstaat er even een kleine techno-romance", zegt gebruiker Jeroen Disch. "Dat voegt echt een emotionele laag toe. Mensen kleden zich feestelijk, het is speels en spontaan. Dat onderscheidt het van andere online dansfeestjes."

In enkele maanden groeiden die online feestjes uit tot een hit: al meer dan 5000 dansers vonden hun weg naar de Distance Disco, waar inmiddels 35.000 keer een match tussen dansers ontstond. Hoewel de feestdagen absoluut niet dezelfde zijn als andere jaren, en de clubs en cafés helaas nog lang dicht zullen blijven, bieden initiatieven als Distance Disco daarvoor een oplossing, én bewijs dat er in lockdown nog meer dan genoeg creativiteit en mogelijkheden zijn voor plezier.

Voor meer informatie zie www.distancedisco.nl.