Tekening van de geplande woonblokken.
Tekening van de geplande woonblokken. (Foto: gemeente Amsterdam)

Laatste kavels in Noorderkwartier overgedragen

NOORD - De kavels voor de bouw van de laatste woningen in Noorderkwartier zijn overgedragen aan erfpachter CZAN/Blauwhoed en aannemer Aalberts. Op de laatste bouwkavels in Noorderkwartier verrijzen binnenkort nog 26 woningen.

Aan de Jouke Zietsemastraat komen twee woonblokken. Het eerste blok bestaat uit twee heren-hoekhuizen en dertien herenhuizen. Het tweede blok bestaat uit twee heren-hoekhuizen en zeven herenhuizen. Alle woningen hebben straks een tuin met berging en een parkeerplek op eigen terrein. De heren-hoekhuizen krijgen elk twee parkeerplekken, hebben een grotere tuin en hun entree aan de zijkant. Aan de Simone van Woerdenstraat komt een twee-onder-een-kap villa met tuin, twee parkeerplekken op eigen terrein een inpandige garage. Levs Architecten ontwierp de 26 woningen met een moderne, symmetrische belijning. De gevels zijn gemetseld met dieprode en donkergrijs-rode bakstenen.


De bouw start in de tweede week van 2021. De verwachting is dat de woningen in de loop van 2022 aan de nieuwe bewoners op worden geleverd. Na oplevering van de woningen verzorgt de gemeente de inrichting van de openbare ruimte. Denk daarbij aan bestrating en het planten van groen. Meer informatie over de woningen is te vinden op www.woneninnoorderkwartier.nl.