Uitvoering van Liturgia Domestica in de Keyserkerk te Middenbeemster.
Uitvoering van Liturgia Domestica in de Keyserkerk te Middenbeemster. (Archieffoto)

Byzantijns Mannenkoor luidt noodklok

ZAANSTREEK - Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor luidt de noodklok. Het koor zal genoodzaakt zijn zich op te heffen wanneer er geen nieuwe leden bijkomen. "Wij bestaan vanaf 1993 en willen daar eigenlijk nog een aantal jaren aan toevoegen", aldus het bestuur.

Zingen in deze coronatijd is niet vanzelfsprekend. "Toch willen wij heel graag doorgaan wanneer de omstandigheden dat toelaten. Intussen hopen wij nieuwe koorleden te kunnen verwelkomen en hen een introductie programma aan te bieden zodat zij zich de mooie Slavische muziek eigen kunnen maken."

De effecten van het coronavirus zijn groot bij diverse koren. Veel muziekgezelschappen zijn al gestopt. Toch zijn er nog vele zangers die willen blijven zingen omdat het hun lust en hun leven is. "Het Noord-Hollands Byzantijns Mannenkoor biedt een alternatief. Misschien kent u ons al van de concerten of kerkdiensten die we hebben mogen begeleiden met onze zang", laat het koor wervend weten.

Repertoire

Het koor staat onder de bezielende leiding van Sergé Latychev, een Russische dirigent. Het repertoire bestaat uit vierstemmige (a-capella) Slavische gezangen, Russische Orthodoxe kerkliederen en Slavische volksmuziek. Het Russisch fonetisch schrift mag geen beletsel zijn: op de website zijn MUS bestanden te beluisteren waarmee de zanger(es) thuis kunt oefenen.

Bij voldoende aanmeldingen wil het koor eind september een introductie- , kennismakingsprogramma opstellen, rekening houdend met de corona-voorschriften. Daarna kan de bezoeker beslissen of meezingen leuk is. Meer informatie en/of opgave (liefst voor 15 september) bij secretaris Theo van Goor, 0299 - 428514. Of stuur een email naar: thvgoor@dds.nl