Een ijsje ging er wel in.
Een ijsje ging er wel in. (Foto: Klaas Lelie)

Tropische middag bij Torenerf

WORMER - De bewoners van zorgcentrum Torenerf waren er beduusd van. Zomaar een middag in de week. Tropisch warm. Vrolijke accordeonklanken en een ijskar nabij het terras: een gratis ijsje werd uitgedeeld: een tropische verrassing in een bekertje.

De dames van de Activiteitenbegeleiding hadden in samenwerking met de Stichting Vrienden van Torenerf als verrassing een zogeheten Tropische middag georganiseerd. Zowel binnen als buiten op het terras, onder de parasols dat wel, zaten bewoners en enkele begeleiders te genieten van een heerlijk vanille ijsje. Binnen, vlak bij de in- en uitgang, zat het accordeon-duo Corrie en Jopie vrolijke klanken uit hun instrument te halen en de bewoners mee te nemen met muziek uit vroeger jaren. Het binnenplein was plotseling een gezellig schouwspel van heen en weer lopende personeelsleden, die qua ijs zeker niet overgeslagen werden, met dienbladen om ook de mensen in het huis op de afdeling Beschermd Wonen van een ijsje te voorzien. Met deze hoge temperaturen ging het maar net goed en was er nog net geen melk in de bekertjes.

De Huiskamer

De Huiskamer in Wormer, bekend van onder meer zijn vele soorten lekkere ijs, liet desgevraagd spontaan weten tegen gereduceerd tarief een ijskar te verzorgen, evenals natuurlijk het ijs. Met grote ogen en beduusd keken de bewoners naar de enigszins wat vreemde ijskar die daar het plein op kwam rijden. Met groot plezier verzorgde de dame van De Huiskamer het ijs. Het kon bijna niet op, maar dat ging het wel. De tropische bomen voor enige schaduw ontbraken op dit verrassende ijsfeest vol zonnige accordeonmuziek. Maar dat kon de pret bij de bewoners en het personeel van Torenerf niet drukken. De laatste vraag die overbleef: “Wanneer kom je weer terug ijsvrouw?” Zo werd het één grote tropische feestmiddag voor de bewoners en personeel van Torenerf. Tekst: Klaas Lelie

Bij de tropische warmte smaakte een koel ijsje heerlijk.