'Jongens, sneller, dat moet sneller!'
'Jongens, sneller, dat moet sneller!' (Foto: Dirk Karten )

'Bij ZVV Zaandijk heeft elke jeugdploeg zijn eigen ervaren trainer'

(VERVOLG VOORPAGINA)


ZAANDIJK - De 48-jarige Gert-Jan voetbalt al praktisch zijn hele leven. Zo’n veertig jaar staat hij al op het gras. Waarvan 26 jaar als trainer. Dat deed hij flink wat jaren bij Zaanlandia. Via een uitstapje naar ZCFC vond hij uiteindelijk zijn draai als jeugdtrainer bij het inmiddels meer dan 100-jaar jonge ZVV Zaandijk. Vol waardering vertelt hij dat er voor het trainen van de jeugd flink is geïnvesteerd in professionele begeleiding.

Ervaren trainers

“Hier heeft elke jeugdploeg zijn eigen ervaren trainer. Ook de laagste teams krijgen twee keer per week training. Natuurlijk gaat het in het veld om het winnen. Maar minstens zo belangrijk is het plezier. Daarom worden er het hele jaar door allerlei activiteiten georganiseerd."

Football Clinics

Door de corona kon helaas niet alles doorgaan. Maar wat bijvoorbeeld wel door kon gaan en heel succesvol was, waren de Saense Football Clinics. Vijf weken lang hebben bijna alle trainers, bestuursleden en andere vrijwilligers zich ingezet voor de 576 kinderen die zich hadden aangemeld.

Plek in selectie?

Los van de sportieve doelen werkt Gert-Jan aan de lange termijn voor zijn club: het enthousiasme van de jeugd vasthouden zodat ze doorstromen naar de senioren. “Er is genoeg talent voor wie de eerste stappen wil zetten naar een plek in de selectie.”

'Minstens zo belangrijk is het plezier'

Reactie spelers

Gert-Jan mag dan enthousiast zijn, wat vinden de mannen zelf van hun trainer? Terwijl de trainer de spullen opruimt vragen we wat reacties. Terwijl de sporters nog even bijkomen op de tribune, komen er reacties als: ‘Gert-Jan is fantastisch.’ ‘Een trainer die er echt voor gaat je wat bij te brengen.’ ’Gedisciplineerd.’ ‘Echt een goede trainer!’ Volop waardering dus voor de inzet van hun trainer.

Zaterdag

De ploeg van Gert-Jan Olie speelt zaterdag om 12.30 uur. Maar de hele dag zijn er sportieve activiteiten op het complex. Zie voor meer informatie https://zvvzaandijk.nl/

Prognose

En wat gaat het zaterdag worden?

Gert-Jan: “Natuurlijk hoop je op winst, wat dacht je dan? De ploeg heeft er de afgelopen tijd in ieder geval hard genoeg voor getraind!”


Afbeelding