Daniel Rowland
Daniel Rowland (Foto: Marco Borggreve)

Festival én livestream Russische kamermuziek in de Bethlehemkerk

AMSTERDAM-NOORD - De pianist Anna Fedorova, de violist Daniel Rowland en de altviolist Dana Zemtsov geven met vijf collega-musici in de Amsterdamse Bethlehemkerk een kamermuziekfestival met Russische muziek, in het weekend van 25 en 26 juli. Het festival bestaat uit vijf volwaardige programma’s. Niet meer dan dertig bezoekers kunnen door de corona-maatregelen het festival bijwonen. Alle concerten zijn live te volgen dankzij de live-streams van Studio 150, die in de kerk in Amsterdam Noord zijn intrek heeft genomen.

Het festival is een moedig initiatief. Waar veel musici momenteel korte concerten organiseren, zetten de acht musici hun schouders onder een gevarieerd en volwaardig festivalprogramma. Het idee ontstond een maand geleden. Het kon door de flexibiliteit van Studio 150 razendsnel een plek krijgen.


Op het programma staan klassiekers als Tsjaikovski’s Pianotrio en Souvenir de Florence, Sjostakovitsj’ Tweede pianotrio, stukken van onder andere Prokofiev, Rachmaninov, Glinka en Kapustin en de wereldpremière van Confused Diffusions on a Fragment of Chopin van Borys Fedorov.

Genoemde drie musici worden terzijde gestaan door Benjamin Roskams (viool), Maja Bogdanovic, Alexander Warenberg (cello) en Nicky Schwartz (cello/contrabas).


Het programma ziet er als volgt uit:
Zaterdag 25 juli: 19.00 uur Forbidden Love, om 22.00 uur The Darkest Place.
Zondag 26 juli: 12.00 uur Passionate Matinee, om 15.00 uur Poetic Afternoon en om 19.00 uur Grand Finale.

De Bethlehemkerk profileert zich pijlsnel als een inspirerend kamermuziekpodium. Sinds het uitbreken van de corona-crisis presenteert Studio 150 vrijwel dagelijks live-streams op Facebook en YouTube.

Kaarten kosten € 27,50 en passe-partouts zijn er voor € 110,-. Ze zijn te koop via https://studio150.nl/tickets/


Dana Zemtsov
Anna Fedorova