Bruine kiekendief
Bruine kiekendief (Foto: Larry Kef)

Roofvogels spotten tijdens vaartocht

REGIO - Lijkt het je spannend om roofvogels te spotten in het Wormer- en Jisperveld? Dat kan op zondag 26 juli. Dan vertrekt vanaf het Bezoekerscentrum Poelboerderij Wormer een boot met gids, op zoek naar een roofvogel.

Misschien zie je een torenvalk, een buizerd of zoals op de foto een bruine kiekendief, een sperwer of een andere roofvogel. Een van deze vogels spotten moet zeker lukken onder leiding van een zeer ervaren gids en bekwame schipper.

Het vertrek is om 12.30 uur, en de vaartocht wordt uiteraard georganiseerd met de inachtneming van de coronaregels. De tocht kost voor volwassenen 15 euro, voor kinderen 5 euro, en voor vrienden van de Poelboerderij 13 euro.

Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch 075-6219100 of per mail: bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. (Via mail aanmelden alleen op werkdagen tussen 9:00 en 16:00.)

Reserveren kan tot anderhalf uur voor deze excursie en sluit dus om 11 uur. Afvaart: Bezoekerscentrum Poelboerderij, Veerdijk 106, Wormer.