Kleurrijke figuren zoals deze (vr)olijke dame kom je tegen op de Zaanse UITmarkt.
Kleurrijke figuren zoals deze (vr)olijke dame kom je tegen op de Zaanse UITmarkt. (Foto: Foto's: Dirk Karten)

Zaanse UITmarkt 2020 afgelast

ZAANSTREEK - Geen presentaties van verenigingen. Geen vrolijke kick-off van het culturele seizoen. Geen mogelijkheid om gezellig te slenteren langs de stands en je bezinnen op wat te doen als de dagen straks weer korter worden... Jammer, maar het is niet anders. De Corona-crisis en de onzekerheid over het evenementenbeleid na 1 september, heeft stichting UITdeZaanstreek doen besluiten de Zaanse UITmarkt dit jaar af te gelasten.

Niet alleen kunnen (amateur)gezelschappen en bands momenteel niet samenkomen om te repeteren, ook de verplaatsing van 29 augustus naar 12 september die met de Bullekerk was afgestemd, komt te vroeg voor het organiseren van een evenement voor 5.000 mensen.

Organisator Onno Lassooy: ”Zonder twijfel zouden we ook in september de 1,5 meter moeten waarborgen. Dat is niet te doen met zoveel stands en twee podia. De beperkingen zijn er niet ook voor niets. We willen niet dat deelnemers, de vele vrijwilligers en de bezoekers risico lopen.”
Stichting UITdeZaanstreek hoopt dat alle vrij te vallen evenementensubsidie wordt aangewend als steun voor de culturele instellingen, die momenteel in zwaar weer verkeren. Wel blijft de stichting de kunst en cultuur in Zaanstad ondersteunen via (live-) streaming op www.uitdezaanstreek.nl en social media. Onno Lassooy denkt er nog over na om een speciale ‘Corona’-editie van UITdeZaanstreek te gaan maken.

Ook amateurgezelschappen gaven een presentatie.
Uiteraard is er muziek! Met recht 'levende muziek' te noemen...
Monet ontmoet woordkunstenaar... Vreemde snoeshanen kom je ook op de UITmarkt tegen.
'Kom jij ons zingen?' Ook deze dames moeten een jaartje wachten.