Ivan Tay van Gottamove: 'Dansen is een hele leuke manier om te ontspannen en te bewegen.'
Ivan Tay van Gottamove: 'Dansen is een hele leuke manier om te ontspannen en te bewegen.' (Foto: Aangeleverd)

Gottamove steunt Rodi's TikTok challenge!

HEERHUGOWAARD - TikTok? Daar zijn ze bij dansschool Gottamove in Heerhugowaard niet onbekend mee. Toen dansschoolhouder Ivan Tay een belletje kreeg van Rodi Media of zij promotievideo’s konden maken voor een TikTok-challenge, hoefde hij niet lang na te denken. "Alles waarmee beweging op muziek mee gestimuleerd wordt, sta ik achter. Als je een jonge doelgroep wilt bereiken, is dit natuurlijk een hartstikke slimme manier!"

Gottamove is een van de grootste dansscholen van Noord-Holland. "We hebben momenteel zo'n 550 Dance-leden en rond de honderd (volwassen) leden die Shape-lessen volgen", vertelt Ivan, die al zo'n dertig jaar sportlessen verzorgd. Het begon voor allemaal in de aerobicstijd. "Ik was een van de weinige mannen die aerobicsles gaf. Tijdens een stage in de VS kwam ik in aanraking met Streetdance, wat toen nog 'Funky Aerobics' heette."


In de jaren die volgden maakte Ivan naam als Streetdance-instructeur, in Nederland maar ook ver daarbuiten. De sportschool verruilde hij twaalf jaar geleden voor zijn eigen dansschool. "We begonnen in een gymzaaltje in Stad van de Zon. Bij de eerste les stonden er meteen al 115 enthousiastelingen voor de deur. Het was de tijd dat tv-programma's als 'So You Think You Can Dance' razend populair waren, dus daar hebben we mooi op kunnen meeliften. Inmiddels hebben we een prachtig groot pand aan de JJP Oudweg waar we heel trots op zijn."

'Maak je hoofd leeg'

Hoe meer mensen hij aan het dansen kan brengen, hoe beter. "Dansen is een hele leuke manier om te ontspannen en te bewegen. Je maakt er je hoofd mee leeg, het stimuleert je creativiteit. Hoe oud je ook bent." De TikTok-challenge ziet Ivan als een laagdrempelige manier om jongeren aan het dansen te krijgen. "De bewegingen zijn eenvoudig en je neemt de filmpjes in een langzaam tempo op. Dat maakt het voor een grote doelgroep makkelijk om mee te doen. De promotievideo's zijn in onze danszaal opgenomen door een groep meiden die veel met TikTok bezig is, ze kennen alle dansjes en vonden het geweldig om mee te doen. In onze zalen ligt het tempo natuurlijk een stuk hoger en zijn de moves minder eenvoudig, maar wie weet krijgen ze de smaak te pakken en gaan ze door TikTok op Streetdance of een van onze andere danslessen!"


Kijk voor meer info op www.gottamove.nl.

Ga de Challenge aan

Doe ook mee met de Rodi #KrantinjeHand Challenge! Zo werkt het: Kies je favoriete TikTok dansje uit. Pak een Rodi krant en maak een te gekke video op je favoriete nummer. Plaats de video op TikTok met de hashtag #krantinjehand en tag @rodibezorger.nl. Meedoen kan nog tot 21 oktober. Naast dat je kans maakt op eeuwige TikTok fame, maak je ook kans op échte prijzen bij de #krantinjehand challenge, zoals JBL Tune draadloze oordopjes, een JBL Flip box én een ringlamp met statief.