Nathalie (rechts) met Destiny uit Landsmeer. Zij werkt bij speelgoedgigant Sambro International en kwam ruim 100 nieuwe cadeaus brengen.
Nathalie (rechts) met Destiny uit Landsmeer. Zij werkt bij speelgoedgigant Sambro International en kwam ruim 100 nieuwe cadeaus brengen. (Foto: Aangeleverd)

Nathalie overspoeld door donaties

Door Marcel van Stigt

LANDSMEER - De actie die Nathalie Hagenstein heeft ontketend om sinterklaas- en kerstcadeaus in te zamelen is nu al een succes. De cadeaus stapelen zich hoog op en er is al ruim € 2.500,- gedoneerd. Het komt allemaal toe aan kinderen van gezinnen die op de Voedselbank Zaanstreek zijn aangewezen.

Inzamelactie sinterklaas- en kerstcadeaus levert nu al ruim € 2.500,00 op

"Mijn hele washok staat bomvol met cadeaus en er staan nog veel afspraken op de planning waarbij mensen cadeautjes voor de deur komen zetten", roept de Landsmeerse enthousiast. "Zo heeft Sambro International, een kinderspeelgoedproducent, maar liefst honderd cadeaus gedoneerd. Medewerker Destiny van der Greft uit Landsmeer hoorde over deze inzameling en besloot wat te doen. Bijzonder mooi!"

Facebookpost

Ook op het betaalverzoek dat Nathalie op Facebook heeft geplaatst is massaal gereageerd in de vorm van donaties. Nathalie: "De goedheid van de mens is in deze actie zó goed te zien. Ik vind het prachtig en in deze tijd ook bijzonder dat ik het vertrouwen krijg. Mensen die mij niet kennen maken geld over en gaan cadeaus kopen.... Dit is hoe we willen dat de wereld is."

Prachtige actie gestart

Voorbeelden genoeg van mensen die geïnspireerd zijn geraakt om mee te doen. Naomi Veltman bijvoorbeeld. "Zij is een prachtige actie gestart. Zij maakt met haar bedrijf Shop For Jewels gepersonaliseerde armbandjes en ringen. De helft van de opbrengst gaat naar deze inzamelingsactie. Alles kost € 5,- per stuk, dus per verkocht item gaat er al € 2,50 naar deze actie. Heel erg blij mee! Via Instagram Shop for jewels kun je die armbandjes bestellen, helemaal naar jouw wens. Doen! Want je steunt er een prachtige actie mee."

Bestellen is mogelijk via https://www.instagram.com/shopforjewels/

Helpen met inpakken

Heel veel mensen hebben ook aangeboden om te helpen met inpakken. Dit gebeurt eind november in het sorteercentrum van Voedselbank Zaanstreek. Maar vanwege COVID is maar een beperkt aantal mensen toegestaan. "Bedankt voor het aanbod, het is overweldigend!"

De voedselinzamelingen, waarmee Nathalie in maart is begonnen, lopen nog steeds door.

"Vooral bij DEEN in Landsmeer gaat dat nog steeds heel goed. Ik kreeg een berichtje van de manager, Jody, dat wij een container vol lang houdbare etenswaren op mogen halen. Dus naast een cadeautje voor elk kind van Voedselbank Zaanstreek, moet er natuurlijk ook genoeg eten binnenkomen. DEEN Landsmeer levert hieraan een grote bijdrage. Bedankt!"

Doe mee!

Meedoen met de nieuwe actie van Nathalie? Neem contact op via nathalie173@hotmail.com. Al het nieuwe speelgoed – geen afdankertjes – is welkom. Denk aan puzzels, knutselspullen, klei, dino’s, auto’s en boeken voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Mensen mogen aanbellen en het bij Nathalie voor de deur zetten. Een bijdrage overmaken mag ook. Dan koopt Nathalie er zelf cadeaus van. Ze brengt de cadeaus naar de voedselbank en die geeft ze bij het uitdeelpunt samen met de voedingsmiddelen weg aan de gezinnen die hiervoor in aanmerking komen.