Speel de HHNK Schoon water game
Speel de HHNK Schoon water game (Foto: aangeleverd)

Speel de nieuwe HHNK Schoon water game en win een leuke prijs!

REGIO - Een handdoek met een dode hagedis door je toilet spoelen? Dat kan natuurlijk niet! Maar mag je vochtig toiletpapier wél door de wc spoelen? Of een goudvis? Veel mensen weten het niet. Speel de nieuwe HHNK Schoon water game via Facebook en ontdek het. Je kunt hiermee ook nog eens een leuke prijs winnen!

Mag je vochtig toiletpapier of goudvis door het toilet spoelen?

In de rioolgemalen vinden de medewerkers van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) de gekste dingen: blikjes, verpakkingen, handschoenen, onderbroeken, tandenborstels.

85 keer

De monteurs krijgen hierdoor gemiddeld 85 keer per maand een storingsmelding. De rioolgemalen moeten dan leeggehaald worden. Dit kost veel tijd en het is ook nog eens vies werk.

Schoon water game

Om mensen bewust te maken van wat er wel en niet door de wc gespoeld mag worden, heeft het waterschap een nieuwe Facebook-game ontwikkeld. In de game leer je op een leuke manier wat je wel en niet door het toilet mag spoelen. Er staat een toiletpot en er vallen allerlei dingen naar beneden. De dingen die niet in het toilet thuishoren, swipe je weg. De dingen die er wel in thuis horen, mag je erin laten vallen. Laat je iets door wat er niet in hoort, dan begin je opnieuw. Je leest direct wáarom het niet door de wc mag.

Doe mee en win!

Niet alleen is het spel leuk en leerzaam, je kunt er ook nog iets mee winnen. De weekwinnaars ontvangen de komende drie weken een leuke prijs. De gratis game vind je op Facebook Games door te zoeken op HHNK of door de QR-code bij dit artikel te scannen. Speel het spel en wordt een Waterbaas! Veel speelplezier!

Scan mij!