Bouwrijp maken 'kavel Z4'

NOORD - Aannemer J. van Ingen B.V. voert vanaf maandag 19 oktober in het stationsgebied van Amsterdam-Noord werkzaamheden uit op het terrein tussen Loenermark en het Stadsloket aan het Buikslotermeerplein.

Oplevering gepland halverwege 2023

Hier komt het nieuwe woongebouw op de bouwkavel die de naam 'kavel Z4' draagt. In het gebouw komen 163 middeldure huurwoningen. In de plint is ruimte voor 2 of 3 (commerciƫle) voorzieningen. De bouw begint naar verwachting eind 2020 en de oplevering staat gepland voor halverwege 2023. Het terrein tussen de Loenermark en het Stadsloket wordt geschikt gemaakt als bouwkavel en afgesloten met hekken. Daarvoor is het noodzakelijk om onder andere het parkeerterrein, de laadpaal voor elektrisch laden, de lichtmasten en de betonplaten te verwijderen. Ook in de ondergrond worden kabels en leidingen verwijderd.

Zowel voor de bouwers als de omgeving is het belangrijk dat er veilig kan worden gewerkt. Daarom laten ze het huidige voet- en fietspad (in het verlengde van de brug bij het Stadsloket) een paar meter in noordelijke richting verleggen. Het bouwhek komt dan bij de bouw op het huidige fietspad te staan. Het voet- en fietspad komen er naast te liggen. Het Stadsloket, Station Noord en alle overige bestemmingen in het gebied zijn altijd bereikbaar. Het verkeer wordt niet gestremd.