Noorder IJ-plas
Noorder IJ-plas (Foto: aangeleverd)

Inspraak toekomstplannen Noorder IJ-plas

NOORD - Het college van B&W heeft 17 maart het Ontwerp Ruimtelijk Toetsingskader Noorder IJ-plas (het Toetsingskader) vrijgegeven voor inspraak. Hiermee geeft Amsterdam een kader voor ontwikkelingen op en rond de Noorder IJ-plas voor de komende 10 jaar. Vanwege het coronavirus kan er geen informatieavond worden gehouden.

Daarom biedt de gemeente andere mogelijkheden om dit Toetsingskader in te zien. De inspraakperiode loopt tot en met 31 mei. Tijdens deze inspraakperiode kunenn belanghebbenden hun mening geven over de inhoud van dit document. Vanaf 20 april is het Toetsingskader in te zien op amsterdam.nl/havenstad. Hier zijn ook vragen te stellen over het Toetsingskader. Vragen kunnen per e-mail naar havenstad@amsterdam.nl.

Wie geen internet heeft kan ook vragen stellen (of een exemplaar per post opvragen) door te bellen naar 020-2544844. Bereikbaar tot en met 31 mei op woensdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur en vrijdagen tussen 14.00 uur en 16.00 uur (let op: niet op vrijdag 1 mei).


De mening van betrokkenen is van belang voor burgemeester en wethouders en voor de gemeenteraad. De gemeenteraad beslist uiteindelijk of het Ontwerp Ruimtelijk toetsingskader Noorder IJ-plas wordt goedgekeurd. Inspreken kan via een brief, e-mail of online met vermelding van naam, adres en woonplaats. Dit kan tot en met 31 mei.

Reageren:

Reacties kunnen gestuurd worden naar: Gemeente Amsterdam Programma Haven-Stad, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam. Zet linksboven op de envelop: ‘Inspraakreactie Ontwerp Ruimtelijk Toetsingskader Noorder IJ-plas’. De brief moet ondertekend zijn. Per e-mail kan naar havenstad@amsterdam.nl met als onderwerp regel: ‘Inspraakreactie Ontwerp Ruimtelijk Toetsingskader Noorder IJ-plas’. Op amsterdam.nl/havenstad is ook een formulier in te vullen.


Alle inspraakreacties worden verzameld. Ze komen in de ‘Nota van Beantwoording’. De Nota en het Toetsingskader gaan dan eerst naar burgemeester en wethouders en daarna naar de gemeenteraad. Het college weegt de inspraakreacties en de antwoorden daarop in het besluit over de definitieve Nota en Toetsingskader. Nieuws hierover is te lezen op amsterdam.nl/havenstad.