Sonja Hendriksma aan het koken.
Sonja Hendriksma aan het koken. (Foto: aangeleverd)

Hoe gaat het nu met...?

NOORD - Nieuwsgierig hoe het met de mensen in Amsterdam-Noord gaat? Hoe zij deze coronatijd doorkomen? Stichting Noorderpark is bezig met een serie interviews met allerlei mensen die actief bij het park betrokken zijn.

Het is een manier om elkaar te laten weten hoe het gaat. Hoe iemand bijvoorbeeld omgaat met de gedragsregels, maar ook om elkaar te attenderen op initiatieven en een hart onder de riem te steken.

Interviews rondom Noorderpark tijdens coronatijd


Daarom delen wij de komende weken een aantal verhalen in het Noord-Amsterdams Nieuwsblad. Deze week is Sonja Hendriksma van de Buurtkamer aan het woord:


"Ik woon in de Azaleastraat in de Bloemenbuurt. Je kunt me kennen van de Buurtkamer Bloemenbuurt, de markten die ik organiseer en de Buurtcamping in het Noorderpark. Met mij gaat goed. Ik doe nog veel voor de buurt zoals koken in de Buurtkamer. Nu wordt er niet samen gegeten, maar worden de maaltijden gebracht. Ik ben veel meer binnen dan normaal.


Als ik niet aan het koken ben kijk ik tv, Netflix, en doe ik aan diamond painting. Ik kom nog wel dagelijks in het park met de hond, lekker vroeg al, rond 6.30 uur. Gelukkig houden mensen goed afstand en is de sfeer goed. Ik werk veel samen met de jongens van Flora4life, en Esmeralda van de Florakokjes.


Ik ben nu begonnen donaties te vragen in de buurt, zodat ik veel kan koken voor de doelgroepen die het nodig hebben. Zo kook ik voor mensen die normaal naar de voedselbank gaan, mensen die in de problemen komen omdat veel goedkope boodschappen op zijn en ze zijn aangewezen op duurdere merken. Veel mensen van de buurtkamer hebben geld gestort, en ik ben heel blij dat zelfs de mensen van de school waar ik Nederlandse les van heb ook hebben gedoneerd. Ook supermarkt Deen heeft bijgedragen, maar het kan natuurlijk altijd meer om meer mensen te helpen. Ik heb nu hulp van een groep CMV studenten die het eten rondbrengen op de fiets. Heel fijn.

Mijn oproepje: Als je wat kunt missen, maak het dan over op NL78INGB0004856861, t.n.v. C. Meijer . Mijn oproepje ook hier: https://wijamsterdam.nl/initiatief/15291. Mijn boodschap: Het is uitzitten, wachten mensen, blijf vooral binnen!"


Meer interviews lezen? Kijk op Facebook bij 'Noorderpark Leeft'. Zie voor meer informatie ook www.noorderpark.nl.