Het nieuwe busje voor het Leefkringhuis.
Het nieuwe busje voor het Leefkringhuis. (Foto: aangeleverd )

Nieuwe bus voor Leefkringhuis

door Tom Tossijn

NOORD - Het oude, veelgebruikte busje van het Leefkringhuis in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord werd afgelopen vrijdag vervangen door een spiksplinternieuwe bestelbus Opel Vivaro.

Sponsors brengen geld bijeen

Dit gebeurde dankzij de sponsors van dit fraaie nieuwe vervoermiddel dat wordt ingezet voor het vervoer van kinderen en van bewoners van het opvanghuis.

Op de foto de vertegenwoordigers van het Leefkringhuis en de sponsoren die het busje hebben mogelijk gemaakt: Celanese, Havik Auto in het Hamerkwartier en de twee meefinancierende Rotaryclubs Noord en Nieuwendam. De giften van de Rotaryclubs komen uit de benefietdiners en -veilingen die werden gehouden om geld voor goede doelen in Noord bijeen te brengen. Vooral Celanese, een grote multinational die sociale doelen hoog in het vaandel heeft staan, pakte stevig uit en doneerde maar liefst ruim 25.000 dollar.

Door het ineenslaan van deze vele handen konden de sleutels van het nieuwe busje vorige week worden overhandigd aan de mensen van het Leefkringhuis, die er erg blij mee zijn.