Fleur en Astrid nemen de cheque in ontvangst van de Kaboutercommisie van Zonnedauw (Daniëlle, Els en Sylvia) onder toeziend oog van Zonnedauw-kinderen Linde, Yfke en Yara.
Fleur en Astrid nemen de cheque in ontvangst van de Kaboutercommisie van Zonnedauw (Daniëlle, Els en Sylvia) onder toeziend oog van Zonnedauw-kinderen Linde, Yfke en Yara. (Foto: Rodi Media/MvS)

Partou verdubbelt met kabouteractie opbrengst KWF-collecte

LANDSMEER - Kinderopvangorganisatie Partou heeft met een unieke actie meer dan € 2.000,00 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Elk jaar in oktober organiseert Partou Zonnedauwstraat voor de (groot)ouders en kinderen van de kinderopvangorganisatie het Kabouterpad: een sfeervol verlicht herfstfeest vol kabouteractiviteiten, dat zich afspeelt in de tuin van de vestiging aan de Zonnedauwstraat. Ook dit feestje moest dit jaar anders verlopen, in verband met corona. De opvangorganisatie besloot daarom een hele week kabouteractiviteiten te organiseren voor de kinderen. Partou-medewerkers Daniëlle van Bladeren en Sylvia de Geus kwamen bovendien met het idee om een goed doel te verbinden aan het Kabouterpad. Een gouden combinatie, zo bleek.

Het idee van Daniëlle en Sylvia ontstond toen zij vernamen dat Fleur van Brenk, moeder van Vigo die bij Sylvia in de groep zit, een ongeneeslijke hersentumor heeft. Fleur heeft zich de afgelopen jaren als collectant en als wijkhoofd ingezet voor het KWF. Bovendien hadden de Partou-medewerkers van dichtbij gezien dat kanker niet alleen volwassenen treft: ook Ruby, een van de kinderen op de peuteropvang, is als baby getroffen door deze ziekte.

Daarnaast hebben Sylvia en Daniëlle in hun persoonlijke omgeving te maken gehad met de verwoestende gevolgen van kanker. Reden te meer voor alle pedagogische medewerkers van Partou om vol enthousiasme creatieve herfstknutselpakketjes samen te stellen. De ouders konden zo'n pakketje ontvangen door een donatie te doen via een speciale actiepagina op de site van het KWF. Om de actie te ondersteunen, werd Partou Zonnedauwstraat volgehangen met vlaggen en banners van het KWF.

De actie raakte duidelijk een snaar bij de ouders, die in korte tijd gul doneerden. Ook de kinderen van de opvangorganisatie lieten zich niet onberoerd. Zo doneerde Yara het geld dat zij en haar vriendin Yfke al een tijdje geleden inzamelden omdat Yara's opa in Brazilië aan kanker lijdt.

Op donderdag 5 november konden Daniëlle en Sylvia dan ook vol trots een symbolische cheque uitreiken aan Fleur van Brenk en Astrid Mulder (voorzitter KWF Landsmeer), ter waarde van het fantastische bedrag van € 2.047,00. "We hoopten op een opbrengst van honderdvijftig euro", vertelt Danielle. "Maar dat de actie zo'n succes zou worden, hadden we niet durven dromen. We zijn Fleur en de ouders van Ruby heel dankbaar dat zij hun verhalen met ons wilden delen om zo alle ouders én kinderen nog meer bewust te maken van het feit dat de noodzaak om het KWF te steunen, maar ook organisaties zoals Kika en Villa Joep, er helaas nog steeds is."

Astrid Mulder is namens het KWF erg blij met de actie: "Daniëlle en Sylvia hebben een buitengewone actie op poten gezet. Door de coronamaatregelen vielen de collecteopbrengsten voor het KWF dit jaar aanzienlijk lager uit dan in andere jaren, namelijk zo'n 2300 euro. Maar het is hartverwarmend om te zien dat deze actie van Partou Zonnedauwstraat een vergelijkbaar bedrag oplevert. Een geweldige opbrengst van een actie die door deze opvangmedewerkers echt vanuit het hart is gestart!"

De voorzitter van KWF Landsmeer voegt eraan toe dat dankzij dit soort giften het KWF kan investeren in levensreddend onderzoek, het snel bereikbaar maken van dure geneesmiddelen, maar ook in initiatieven als inloophuizen en de site kanker.nl. Met als doel: minder mensen die kanker krijgen, meer mensen die genezen en meer mensen die beter leven met én na kanker. "Gelukkig zien we dat terug bij Ruby en Yara's opa, met wie het nu heel goed gaat. Maar dat geldt niet voor Fleur - en vele anderen. Het is 'een ongelijk gevecht', zoals Ruby's moeder terecht heeft gezegd", constateert Astrid.

Inzetten voor de kankerbestrijding? Meld je aan bij Astrid Mulder via kwf.landsmeer@gmail.com of via www.kwf.nl.