Ook met de huidig beperkingen zorgt Nanda voor een mooi afscheid.
Ook met de huidig beperkingen zorgt Nanda voor een mooi afscheid. (Foto: aangeleverd)

Leg de wensen voor uw uitvaart vast

LANDSMEER - Vaak als we bij een uitvaart zijn geweest komen we terug met verhalen over de dingen die mooi of niet mooi waren, maar zorgt het dan in uw eigen thuissituatie of in uw familiekring wel eens voor een discussie over ‘hoe u het zou willen of misschien juist hoe u het niet zou willen?’

Het kan voor toekomstige nabestaanden goed zijn om te weten wat uw wensen zijn. Op deze manier kunnen zij ervoor zorgen dat uw wensen worden gerespecteerd.

Het zijn belangrijke beslissingen die u eenvoudig kunt vastleggen door het invullen van een wensenformulier. Niet alles hoeft te worden ingevuld, maar het kan een begin zijn.

Helaas heeft de uitvaartbranche ook met maatregelen rondom het coronavirus te maken. Het geeft veel onrust en aanpassingen. Het is frustrerend dat die beperkingen er zijn, dat nabestaanden met al hun verdriet niet het afscheid kunnen vormgeven zoals zij dat het liefste hadden gedaan. Het omschakelen, het zoeken naar andere wegen vraagt om creativiteit. Met elkaar zoeken we naar dat wat wel kan en passend is.

Een ingevuld wensenformulier kan hier dus heel belangrijk in zijn om toch zoveel mogelijk invulling te geven aan uw wensen. Als het dan toch lukt om binnen alle beperkingen de nabestaanden een mooi afscheid te geven, dan zorgt dit voor een goed begin van het rouwproces.

Vrijblijvend informatie ontvangen of er eens van gedachten over wisselen? Neem contact met mij op voor een afspraak: Nanda Nijstad Uitvaartzorg, 06-52889955, info@nandanijstad.nl. Zie ook www.nandanijstad.nl.