Kinderen (maar ook ouders/verzorgers) voelen zich snel op hun gemak bij Amsterdent.
Kinderen (maar ook ouders/verzorgers) voelen zich snel op hun gemak bij Amsterdent. (Foto: PHOTOLGA.NET)

Amsterdent: nu ook voor ouders

LANDSMEER - Amsterdent is de mondzorgpraktijk voor het hele gezin geworden. Mondhygienist Kristina Takrovskaja heeft versterking gekregen van Tandarts Dana van Woersem. Samen behandelen ze zowel kinderen als de ouders/verzorgers.

Dana is docent Kindertandheelkunde op de tandartsopleiding en is waarnemend tandarts. Ze zocht een vaste stek. Kristina zocht een tandarts die zowel kinderen als volwassenen kon behandelen. Zo ontstond de perfecte match.

Kristina kent u wellicht al van haar vrijwilligerswerk op het consultatiebureau. Ze weet hoe het is om als kind gaatjes te hebben. Tijdens haar jeugd in Rusland werd weinig aandacht aan haar gebit besteed. Ze at veel suikerrijke voeding. Ze wilde nooit meer gaatjes krijgen na de slechte ervaring met de schooltandarts. Na een klassikale tandenpoetsles dacht ze: dat is het! Dat is mijn redding! Het maakte zoveel indruk dat ze sindsdien nooit meer ging slapen zonder eerst te tandenpoetsen. Na haar HBO-studie heeft ze nooit meer gaatjes gekregen. Het geeft haar veel voldoening om kinderen en ouders te laten zien dat ze zelf iets kunnen doen om het gebit gezond te houden. "Het uitvoeren van mijn vak gaat dieper dan alleen instructie en voorlichting geven. Elke patiënt raakt me, elke patiënt is een privé-issue voor mij. Het voelt als redden van een drenkeling." De preventieve mondzorg voor kinderen is gratis. Kristina: "Mondzorg voor kinderen wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er is geen verwijzing nodig. Dus hoe klein of groot je ook bent, je bent welkom bij Amsterdent!"