Eerste plek op de 500 meter voor Martin Heerma.
Eerste plek op de 500 meter voor Martin Heerma. (Foto: aangeleverd)

Prijzen op NK voor Hard Gaat-Ie

LANDSMEER - Vier schaatsers van Hard Gaat Ie hebben onlangs deelgenomen aan het NK masters allround en afstanden in Utrecht.

Onder onstuimige omstandigheden met veel wind en warme temperaturen reed Martin Heerma (H45) op de 500 meter naar het goud. De winnende tijd was 41,00 sec. Op dezelfde afstand veroverde Henriëtte Goede het zilver in de categorie D50. Dit kunststukje herhaalde ze op de 1000 meter, waarmee haar toernooi meer dan geslaagd is.

Verdienstelijke derde plek

In het eindklassement over vier afstanden (kleine vierkamp) eindigde Martin op een verdienstelijke derde plek. Marco Roos (H55) reed met mooie tijden naar en twaalfde plaats in een sterke categorie. Imme Kampen sloot haar vierkamp af als vijfde in het eindklassement bij de dames Senioren B. Ook haar prestaties over de vier afstanden zijn meer dan goed geweest.

Emma Kant terug

Even was Hard Gaat Ie-rijdster Emma Kant weer terug op het Amsterdamse ijs waar ooit het schaatsen voor haar begon. Onder herfstachtige omstandigheden werd het NK Pure Sprint gehouden op de Jaap Edenbaan. Heel veel wind, plensbuien en aangeslagen ijs deden haar weer terugdenken aan al die jaren die ze hier als pupil en C-junior heeft doorgebracht. Nu reed ze hier als A-junior haar laatste wedstrijd bij de junioren, want volgend seizoen wordt ze neosenior.

NK Pure Sprint

Het was voor het eerst in bijna 50 jaar dat de Jaap Edenbaan het strijdtoneel was voor een NK langebaanschaatsen. Het NK Pure Sprint is een wedstrijd voor de snelsten over de kortste afstanden in een klassement over 100, 300 en 500 meter. Stokoude baanrecords sneuvelden…

Vier schaatsers van Hard Gaat Ie hebben onlangs deelgenomen aan het NK masters allround en afstanden in Utrecht.

Het ging eigenlijk best goed met Emma. Ondanks een taaie week met veel studeren reed ze zich bij de top 5 bij de A-junioren.

Boven het persoonlijk record

Op de twee kortste afstanden reed ze net boven haar persoonlijk record, 100 meter in 11,37 (negende) en de 300 meter in 27,07 (derde), goed voor een bronzen medaille.

De 500 meter legde ze af in 41,95 (vijfde). In het algemeen klassement eindigde ze hiermee op een prima vijfde plaats.