Loon Lions sterker dan Cangeroes

LANDSMEER - Cangeroes kon het tegen Loon Lions niet bolwerken. De Landsmeerse ploeg won met 74-48.

Reeds in het eerste kwart nam Loon Lions het heft in handen en zette haar tegenstander direct op achterstand. Via 2-2 en 9-6 is het uit met de scorende pret aan de kant van Cangeroes. Een nauw sluitende verdediging van Loon Lions liet slechts 6 punten toe in dit kwart. Aan de andere kant stonden er 18 punten op het bord waarvan een goed scorende Ligthart er 8 voor haar rekening nam.

Verhoudingen scheef

In kwart twee ging Loon Lions vrolijk door met scoren, maar de verhoudingen in foutenlast begon dan al knap scheef te worden. Cangeroes mocht van de totaal 20 punten er 7 maken vanaf de vrije worp lijn. Bij 35-20 gingen beide partijen rusten. Lindsay Pengel vergezelde Ligthart met inmiddels ook 8 punten.

Kleine sparteling

In kwart drie maakte Cangeroes nog een kleine sparteling met een 5-0 run, maar dichterbij dan 11 punten kwamen ze niet. Vervolgens ging de turbo weer open en via een 18-0 run werd het beslissende gat geslagen. De eindstand werd 74-48, met 16 punten voor Fieke Ligthart, Lies van Straaten 14 punten, Kim Hartman en Lindsay Pengel waren samen goed voor 10 punten. Dit leverde Pengel de titel lady of the game op, waarvoor zij beloond werd met een boeket van bloemisterij Zijlstra en een tas met cosmetische artikelen van Hegron cosmetics.

De volgende wedstrijd speelt Loon Lions zaterdag 7 maart in Tubbergen, de eerstvolgende thuiswedstrijd is woensdag 11 maart om 20.30 uur tegen Lekdetec in de ICL in Landsmeer.