Check je huid gratis.
Check je huid gratis. (Foto: Photographer:Patrice Lucenet)

Je huid gratis onder de loep

REGIO - Helaas neemt huidkanker elk jaar toe. Het is de meest voorkomende kankersoort in Nederland en komt vooral voor bij mensen die overmatig hun huid blootstellen aan de zon of zonnebank. Dit veroorzaak schade aan de huid die pas na jaren zichtbaar wordt.

Vaak wordt gedacht dat de vlekken vanzelf wel overgaan, maar dat is niet zo. Vooral ook bij verdenking van kwaadaardige moedervlekken, zogenaamde melanomen, is tijdige herkenning en behandeling van levensbelang. Het daarom erg belangrijk is om je huid goed te controleren op verdachte plekjes. Ook op plekken die je zelf niet goed kunt zien, zoals op de rug.

Huidkanker is erg goed te behandelen, maar juist ook gevaarlijk omdat het zo lastig te herkennen is. Vaak lijkt huidkanker in eerste instantie onschuldig, maar het is van groot belang dat je het op tijd laat behandelen. Via www.checkjeplekje.nl kun je daarom nu een afspraak maken voor een van onze Check je Plekje-spreekuren om een verdacht plekje te laten controleren. Kijk op de website voor de diverse locaties en dagen.

Voor veel mensen is de drempel om naar de dokter te gaan te hoog. Als je vervolgens naar een specialist wordt verwezen gaat dit bovendien gelijk van je eigen risico af. Met deze gratis controles hoopt Parkstad Klinieken mensen over de streep te trekken. Nogmaals: het is erg belangrijk is dat je er op tijd bij bent met huidkanker. Er zijn onder andere locaties in Amsterdam-Noord en Volendam. Info: 020-6249888, info@parkstadklinieken.nl, www.parkstadklinieken.nl.