Afbeelding
(Foto: Pixabay.com)

Maak ook je slaapkamer gezellig en helemaal winterklaar

REGIO - De winter komt eraan, reden genoeg om het in huis gezellig te maken. Kerstboom, kerstversiering en kaarsjes door het huis. Supergezellig maar ook je slaapkamer kan wel wat gezelligheid gebruiken. Wij geven graag wat tips om jouw slaapkamer om te toveren in compleet winterse sferen.

Kussens en dekens

Kussens, dekentjes, plaids of spreien: je hebt ze in alle soorten en maten én ze maken je slaapkamer in een slag gezelliger. Super handig, dus! Daarbij kan je ze al snel vinden in allerlei mooie warme kleuren. Zo haal je een knusse sfeer in huis, zonder het koude weer mee te nemen! Natuurlijk zijn die dekentjes ook ideaal om jezelf warm in op te rollen wanneer het écht koud is!

Stijl en comfort

Een slaapkamer is niet compleet zonder een warm en stijlvol vloerkleed. Het maakt niet uit of je laminaat hebt liggen, tegels of hout, een mooi vloerkleed doet wonderen! Om écht de warmte in huis te halen ga je niet alleen voor comfortabele materialen, maar ook voor warme kleuren. Zo kun je de kleuren van je vloerkleed prima matchen met je nieuwe accessoires! Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan voor een namaak dierenvel, voor de klassieke winterlook.

Winters beddengoed

Het aanbreken van een nieuw seizoen betekent ook een splinternieuwe collectie aan beddengoed! Vrijwel elke bed-specialist komt wel met nieuwe dessins, speciaal voor de winter gemaakt. Er is dus meer dan genoeg keuze, wat voor kleuren en materialen je ook mooi vindt!

Sfeervolle kunst

Een passend kunstwerk kan de sfeer in een slaapkamer helemaal bij elkaar brengen. Let er wel op dat koele kleuren zoals blauw en wit de sfeer in je kamer een stuk kouder kunnen maken. Wanneer je een warme sfeer wil creëren is het aan te raden om voor bruin-, geel-, rood- of oranje-tinten te kiezen. Uiteraard kun je kunst met koelere kleuren prima bewaren voor volgende zomer!

Warme verlichting

Er is geen enkele slaapkamer zonder verlichting. Maar net zoals met kunst heb je zowel koele als warme verlichting. Uiteraard wil je voor de koudere tijd van het jaar je koude lampen vervangen met warme lampen. Natuurlijk zijn warme lampen niet écht warmer in temperatuur, maar zijn deze geler dan normale lampen. Dit zorgt voor een stuk meer sfeer in je slaapkamer!

Afbeelding