Er kan weer worden getennist.
Er kan weer worden getennist. (Foto: Aangeleverd)

TC ‘t Twiske ambitieus van start

OOSTZAAN - Na negen weken stilstand door de coronacrisis gaat de Oostzaanse tennisvereniging weer ambitieus van start met onder andere een Zomer Challenge, Voorzitter Matthijs Dijkema is verheugd dat er weer leven is op de tennisbaan.

“Een nare tijd,“ stelt Matthijs Dijkema, die het voorzitterschap deelt met Maurice Bakker. “Voordat alles op slot moest op 15 maart hadden we voor het komend seizoen prachtige plannen klaar liggen. De teleurstelling was dan ook groot omdat bij het bestuur de ambitie en het enthousiasme hoog is om er iets moois van te maken. Ons streven is om een ambitieuze vereniging te zijn waar iedereen zich thuis voelt. Voor iedereen die tennist geldt dat hij of zij het maximale uit zijn of haar tennisspel wil halen ongeacht het niveau waarop je speelt. Dat willen wij als vereniging graag gaan faciliteren, zodat iedereen optimaal plezier beleeft van het tennisspel. Denk onder andere aan clinics, instuiflessen, competitietrainingen en fitheid- en conditietrainingen voor alle leeftijden. Ook willen we de vereniging een plek laten zijn waar je elkaar ontmoet, en waar nieuwe leden zich welkom voelen."

De vereniging is blij dat ze de jeugdleden weer kan ontvangen en sinds kort kunnen ook volwassen weer tennissen. Eerst was dit beperkt tot het enkelspel maar vanaf nu mag iedereen ook weer dubbelen. Uiteraard dienen hierbij alle voorschriften in acht genomen te worden, die aangegeven staan op het park en gedeeld worden op de site en via de club app.

Ook kantine-uitbater Ruud Beijnes staat te popelen om zijn deuren weer te openen. Begin januari nam hij de exploitatie over, maar na drie maanden moest hij de deuren weer in het slot gooien door de coronacrisis.

Beijnes: “We hebben de afgelopen twee maanden keihard gewerkt om alles op te knappen en te vernieuwen in het complex. Alles ziet er weer prima uit en het is geweldig nieuws dat we begin juni weer mogen opstarten, net als andere horeca-ondernemingen.”

Voor juni, juli en augustus biedt Tennisclub ‘t Twiske een nieuw lidmaatschap: de Zomer Challenge. Spelers, jong en oud, kunnen in deze maanden tennissen wanneer het hen uitkomt. Vooral ideaal voor sporters zoals voetballers, hockeyers, volleyballers en andere teamspelers die een zomerstop hebben en toch buiten sportief actief willen zijn.

Vier gratis lessen

Ook kunnen de deelnemers vier gratis tennislessen volgen onder begeleiding van een gecertificeerde tennistrainer en ze kunnen meedoen aan het Challenge eindtoernooi.

Matthijs Dijkema benadrukt: “De Zomer Challenge is ook erg leuk voor kinderen die een zomerstop hebben van hun sport en willen ontdekken hoe fijn tennis is.”

Een ander voordeel is dat er negen nieuwe smashbanen zijn gerealiseerd. Er is geen wachtlijst, wat betekent: vandaag aanmelden en gelijk tennissen. De kosten zijn € 50,00 voor volwassen en € 25,00 voor jeugd (inclusief vier tennislessen).

Voor informatie en aanmelding, zie de website www.tc-twiske-nl.