Ramzi Habib (links) en Emad Soliman zijn de ondernemers achter Los Angus.
Ramzi Habib (links) en Emad Soliman zijn de ondernemers achter Los Angus. (Foto: Aangeleverd)

Los Angus: 15 jaar topkwaliteit

LANDSMEER – Het jaar 2020 gaat bij Los Angus de boeken in als het jaar van de coronacrisis, maar vooral als het jaar waarin het derde lustrum is bereikt. Al vijftien jaar schuiven gasten uit een wijde omtrek aan in het Argentijns Grill Restaurant om te genieten van topkwaliteit én van de gezellige sfeer.

De gasten weten wat ze kunnen verwachten en worden daarin niet teleurgesteld: vlees van de Black Angus-runderen, die in alle vrijheid op de uitgestrekte, vruchtbare Argentijnse pampa’s rondlopen en zich voeden met het malse gras dat daar groeit. Het levert vlees van topkwaliteit op. Mals en zeer smakelijk. Eigenaars Emad Soliman en Ramzi Habib, tevens chefkok, betrekken het rechtstreeks uit Argentinië; bij de slager om de hoek, de supermarkt of de vrijdagse markt is het niet te koop. De waardering van de gasten blijkt uit de reviews op Google. De uitlatingen lopen uiteen van ‘Bizar lekker’ en ‘Prima restaurant’ tot ‘Voortreffelijk eten’ en ‘Dit restaurant is een aanbeveling’.

Emad Soliman stond als chefkok in de keuken van het hoog aangeschreven Amsterdam Renaissane Hotel, maar wilde voor de volle honderd procent zijn eigen ideeën vormgeven. Samen met Ramzi Habib, eigenaar van een Argentijns restaurant die hij al kende, had hij de droom om een eigen, Argentijns getint restaurant te openen. En in Landsmeer, aan het Zuideinde, vonden ze de ideale locatie.

Emad Soliman: “Het was een oud pand waarin een Italiaans restaurant had gezeten. De Italiaanse sfeer hebben we veranderd in een Argentijnse sfeer, compleet met tangomuziek. Vanaf de eerste week liep het goed en zo is het gebleven. We hebben veel vaste gasten. Uit Landsmeer, maar ook uit Oostzaan, Purmerend, Amsterdam en Volendam. Ze komen hier vanwege de kwaliteit van onze gerechten, maar ook vanwege de gezellige sfeer en vriendelijke bediening. Regelmatig zien we hier nieuwe gezichten. Die mensen komen op aanbeveling. ‘Als je goed wilt eten, moet je bij Los Angus zijn’, hadden ze meegekregen.”

Tijdens de coronacrisis hebben de twee ondernemers hebben als alternatief een afhaalservice opgezet en daar gaan ze mee door. Het restaurant is vanaf 1 juni weer open voor maximaal dertig personen. De tafels staan in een zigzagopstelling en de obers dragen mondkapjes en handschoenen. De kwaliteit en gastvrijheid blijven onveranderd.

Los Angus, Zuideinde 46, info@losangus.nl of 020-4826383. Zie ook www.losangus.nl.