Vrijwilligers van de stichting Present vullen- coronaproof - de verrassingstassen.
Vrijwilligers van de stichting Present vullen- coronaproof - de verrassingstassen. (Foto: aangeleverd)

‘Verrassingstassen’ zorgen voor blije gezichten

ZAANDAM – De stichting Present Zaanstreek zorgt, samen met een aantal andere partijen, voor blije gezichten bij Zaankanters die het niet breed hebben. Het team is nu bezig aan de laatste fase van de actie om handgemaakte en goed gevulde Verrassingstassen af te leveren bij 21 Zaanse gezinnen die van een minimum moeten rondkomen.

Actie voor Zaanse minima krijgt brede ondersteuning

Een medewerkster van Present vertelt over de reacties bij de aflevering: ,,Ik zag hele blije gezichten waarbij letterlijk op en neergesprongen werd van enthousiasme. De kinderen vonden de tekenboekjes met hun eigen naam erop het meest bijzonder. Aan het einde van mijn bezoek, kwam het oudste meisje al haar eerste tekening laten zien. De jongste van vier jaar was helemaal in haar sas met de knuffelbeer en besloot hem de naam Teddy te geven. Ook moeder was erg blij met de tas zelf. Kortom, de stichting Present, en de mensen die zich ook hebben ingezet voor deze actie, hebben drie kinderen en een moeder heel blij meegemaakt!”

Deelnemende partijen

Er hebben aan de actie Verrassingstassen verschillende mensen en partijen aan meegewerkt. Van een blinde dame uit Alkmaar die heel veel lapjes heeft gebreid tot de Dekamarkt uit Krommenie, het Jeugdteam Roggeplein, Dentalclinics Krommenie, JOGG/GGD Zaanstreek, de Zaanse Uitdaging, het Leger des Heils, het Wijkteam Krommenie, PKN Krommenie, Scruncies, het Nationaal Fonds Kinderhulp, Buurtgezinnen en - last but not least een ploeg van Local Heroes.

De stichting zet zich onbezoldigd in voor de ander en de samenleving. Het wil fungeren als brug en verbindende schakel. Zie voor meer informatie over de stichting Present: https://stichtingpresent.nl/zaanstreek/

Afbeelding