Bij crisis blijkt ook hoe troostvol muziek kan zijn

(Vervolg voorpagina)

ZAANDIJK - "Zelfs condoleren doe je niet meer normaal maar op afstand en met beperkt aantal mensen. Aan de mensen die nu gaan feesten en zich niet aan de regels houden zou ik willen zeggen: denk eens aan de nabestaanden van mensen die familieleden en vrienden verloren aan corona. Toon respect voor je medemens.”

Bij een crisis blijkt ook hoe troostvol muziek kan zijn. "Wie herinnert zich niet de beelden van Italianen, die vanaf hun balkons het Italiaanse songfestivallied zongen? De beelden van verpleegkundigen die You never walk Alone zongen? Vanuit de popmuziek was er ook volop reactie. Oude songs kregen ineens een heel andere lading. Zo ontroerde Ilse de Lange ons met het lied ‘Turn, turn, turn'. De letterlijke tekst van Prediker 3: ‘Alles heeft zijn tijd'. Wie had ooit kunnen denken dat de regel 'Er is een tijd om aan te raken en een tijd om je ervan te onthouden' zo'n lading zou krijgen?”

Naast muziek en video's van bekende muzikanten als Tim Knol, Ramses Shaffy, U2 en De Dijk zijn er live gezongen optredens van de Zaanse zangers Mark de Waal, Tony Sbat en Henk Schoemaker. Ook vaste ZIP-muziekdienst onderdelen als het ontsteken van kaarsen en het steunen van goede doelen blijft onderdeel, zijn het nu in digitale vorm. Op www.deontmoetingzaandijk.nl komt een QR-code waarmee men makkelijk een donatie kunt doen. De opbrengst gaat naar zorgboerderij Vredesbest in Assendelft. De dienst wordt zondag 15 november vanaf 17.00 uur uitgezonden via www.deontmoetingzaandijk.nl Voor wie dan niet kan kijken is de ZIPdienst ook te zien op www.kerkdienstgemist.nl.