Gemeente werkt samen met Schiphol

AMSTERDAM - Amsterdam en Schiphol gaan een samenwerking aan voor drie jaar om 750 werkzoekenden aan het werk te helpen. Het gaat voornamelijk om mensen met een uitkering, die ondanks de krapte op de arbeidsmarkt extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een baan. Denk aan 50-plussers, mensen met een migratieachtergrond of mensen met een arbeidsbeperking.

Bij dit banenplan gaat het vooral om banen voor praktisch opgeleiden. Zij kunnen aan de slag in de schoonmaak, retail, horeca, beveiliging en logistiek. Schiphol heeft relatief veel banen voor lager en middelbaar opgeleiden. Ongeveer 6% van de bevolking in Groot-Amsterdam met een laag of middelbaar opleidingsniveau werkt op Schiphol.

Amsterdam maakt banenplannen voor de groepen die dat het hardst nodig hebben. In 2018 werd het eerste banenplan getekend voor ten minste duizend extra banen in Zuidoost. Daarnaast bestaat de Amsterdamse Werkbrigade, waar mensen via gesubsidieerd werk na twee jaar kunnen doorstromen naar regulier werk. De samenwerking met Schiphol is weer een mooie bijdrage aan de belofte om de komende jaren veel meer mensen aan het werk te helpen.

De gemeente werkt bij dit banenplan samen met het Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Luchtvaart Community Schiphol (LCS). Het WSP is een samenwerkingsverband van UWV, Pantar, AM match en 8 gemeenten, waaronder Amsterdam.