Afbeelding
(Foto: )

Katvertentie

Kito is een ruwe diamant daar valt niet aan te tornen maar juist een eigen plek zonder andere katten zal het beste in hem naar boven laten komen. Zijn volslanke figuur, met peristaltische beweging gelijkend op een accordeon, maken van hem een werkelijk spektakel als hij door de woonkamer vliegt om een muis te vangen. Laat zijn jonge 10 jaar je niet afschrikken, hij heeft genoeg energie om nog jaren tekeer te gaan.

Dier van de week Kito

Elke dag staat hij weer klaar om je benen en handen te begroeten met een plethora aan kopjes en praatjes. Gezelschap is wat Kito biedt. Heel zijn leven lang buiten gezworven, ongeholpen, aangevochten door andere katers. Deze littekens maken hem wie hij nu is, en dat is een lieve, rustige kater.

Wat hem compleet maakt is zijn dankbare blik na wat lekker eten. Liggen, knuffelen, eten, knuffelen, slapen, spelen en eten. Dat is zijn routine. Wat absoluut niet mag misstaan is een tuin, meneer heeft zijn ruimte nodig. Hierbij hoort ook een kattenluik, niet de kleinste variant, dat past niet.

Wie wil Kito zijn gouden, rustige mand bieden?

Dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostzaan, 020-6335400, www.stichting-dierenleed.nl