Franklin Verhoeven hoopt ook in Molenwijk wekelijks 800 pizza's te verkopen.
Franklin Verhoeven hoopt ook in Molenwijk wekelijks 800 pizza's te verkopen. (Foto: Rodi Media/MvS)

Kwaliteitspizza’s zonder concessies

MOLENWIJK – Op de plek waar snackbar/grillroom Sphinx al pizza’s verkocht zit nu een bedrijf dat daarin is gespecialiseerd: New York Pizza. Eigenaar Franklin Verhoeven, die in Volendam ook een vestiging van deze franchiseketen runt, opende de zaak afgelopen maandag en het liep meteen storm.

New York Pizza opent filiaal in Molenwijk

“Zullen we een pizza halen?” “Is-ie al open?” “Mama, ik wil een pizza.” Het is maandag twee uur en het is de passanten niet ontgaan dat de nieuwe vestiging van New York Pizza in hun winkelcentrum deze dag open gaat. Maar ze moeten nog twee uur wachten totdat Franklin Verhoeven de ovens aanzet om de eerste pizza’s te bakken. De eerste van 800 per week, want daar mikt hij op. En de ervaringen in zijn Volendamse vestiging leren dat deze score beslist haalbaar is.

Geen rommel

New York Pizza is een populaire keten. En Franklin weet waarom. “We gebruiken honderd procent natuurlijke producten en dat komt tot uitdrukking in de geur, de kleur en de smaak. De dozen voelen daarom soms wat vettig. Daar krijgen we weleens vragen over. Maar het betekent gewoon dat we geen rommel in onze pizza’s stoppen die het vet tegenhouden.”

Dikke, luchtige bodem

. Zo staan de pizza’s van deze keten te boek. “Daarmee onderscheiden we ons”, stelt Franklin. “En natuurlijk met de dikke, luchtige bodem. Pizza’s in New York-stijl. Vandaar de naam. Met de stad New York heeft de naam overigens niets te maken. De keten is ooit in Amstelveen ontstaan.”

Op het hoofdkantoor was al onderkend dat er in het winkelcentrum een filiaal moest komen. Molenwijk werd tot afgelopen maandag bediend vanuit de vestiging in de Dotterbloemstraat in Amsterdam-Noord. Dat was niet ideaal. Onderdeel van de NYP-formule is immers ook binnen een halfuur thuisbezorgen. Net als betalen met Ideal of pin. Franklin wilde deze zaak ‘erbij’ doen en na een geslaagd assessment mocht hij daar aan de slag.

Elke dag open

New York Pizza, Molenwijk 43, is elke dag geopend van 16.00 tot 22.30 uur (zondag vanaf 12.00 uur). En wie een pizza afhaalt, komt bekende gezichten tegen: het team van Franklin bestaat namelijk alleen uit Molenwijkers. Tel. 020-2466053.